Ispiši ovu stranicu

Počelo virtualno 26. lutkarsko proljeće

Zbog epidemije koronavirusa djeca predstave neće gledati u kazalištu kao što su to činili ranijih godina Zbog epidemije koronavirusa djeca predstave neće gledati u kazalištu kao što su to činili ranijih godina Milan Paun

Slanjem virtualnoga paketa školama i vrtićima u Vukovarsko-srijemskoj županiji počelo je 26. lutkarsko proljeće u virtualnom obliku, a pristup snimljenim predstavama imaju sve osnovne škole i vrtići, rekao je umjetnički voditelj proljeća Slaven Nuhanović iz umjetničke organizacije Asser Savus koja je producent.

Deset lutkarskih predstava dostupno je za djecu i mlade do 12. svibnja.

Snimljeni su i razgovori s četvero hrvatskih književnika Silvijom Šesto, Snježanom Babić Višnjić, Julijanom Adamović i Vladimirom Bakarićem.

U suradnji s profesoricom Riom Trdin iz Osijeka snimljene su tri kreativne radionice izrade i oblikovanja lutaka namijenjene učenicima i učiteljima likovne kulture.

Uobičajena dodjela nagrada predviđena je za 27. svibnja. Strukovna organizacija HC UNIMA u suradnji s UO „Asser Savus“ od 2008. godine dodjeljuje nagrade laureatima u području lutkarske umjetnosti.

Ovogodišnja nagrada bit će dodijeljena u četvrtak, 27. svibnja u Otoku.
Pokrovitelji Lutkarskog proljeća su Ministarstvo kulture i medija te Vukovarsko-srijemska županija.

Pročitano 652 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun