NAJNOVIJE
Kreće 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART

U Vukovaru se od 15. svibnja do 16. lipnja održava 5. po redu Street art festival pod nazivom VukovART.  Petu godinu za redom, Vukovar će ugostiti najveća imena svjetske street art scene.

(Petak, 14 Svibanj 2021 16:51)
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)

Natječaj "Fotka mjeseca" Turističke zajednice grada Vukovara

Natječaj "Fotka mjeseca" Turističke zajednice grada Vukovara Foto: TZ Vukovar

Turistička zajednica grada Vukovara poziva sve kreativce na sudjelovanje u foto-natječaju za mjesečni izbor najbolje fotografije s motivima Vukovara u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom i sl. , s područja grada Vukovara, kao i ljude, životinje i skrivene detalje grada.

Natječajem žele potaknuti mlade umjetnike/amatere da svoju kreativnost pokažu drugima i na taj način promoviraju grad i sebe u svom gradu. Natječaj traje do kraja godine, a na temelju poslanih fotografija unutar jednog mjeseca, komisija nagradnog natječaja bira fotografiju mjeseca koja će biti postavljena na javnim površinama u Vukovaru uz obavezan potpis autora te u kalendaru za 2022. godinu.

Sve fotografije mjeseca izabrane od strane komisije ulaze u izbor za fotografiju godine, čiji izbor će se održati tijekom mjeseca prosinca, a autor fotografije godine biti će nagrađen prigodnim poklon paketom Turističke zajednice grada Vukovara.

Uvjeti sudjelovanja i način predaje fotografija:

Sudionici: svi ljubitelji fotografije

Pobjednik mjeseca može biti samo jednom tijekom godine, kako bi potaknuli što veći broj prijava na sudjelovanje.

Svaki/svaka autor/autorica može poslati najviše jednu fotografiju.

Fotografije moraju biti u visokoj rezoluciji za tisak i snimljene u mjesecu za koji se prijavljuje.

Fotografije se predaju isključivo online u digitalnom obliku na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.s naznakom „Za fotku mjeseca (navesti naziv mjeseca)“ , zaključno sa zadnjim danom u mjesecu za taj mjesec.

Uz fotografiju potrebno je navesti slijedeće podatke: ime, prezime, kontakt telefon, datum nastanka fotografije, kratki opis fotografije (do 50 znakova).

Potrebno je također poslati potpisanu suglasnost koja se nalazi na poveznici ispod teksta.

Pročitano 143 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija