Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Baltazar otvorio lutkarsko proljeće

Festival otvorila predstava Baltazar Festival otvorila predstava Baltazar dalje.com

Predstavom „Baltazar“ u izvedbi Tvornice lutaka Zagreb, u Vukovarsko-srijemskoj županiji počelo je 18. Vukovarsko lutkarsko proljeće na kojem će do 23. ožujka nastupiti 15 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije koja će izvesti ukupno 96 predstava.

Predstave će se igrati u gradovima Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Iloku kao i brojnim vukovarsko-srijemskim općinama te Orašju (BiH). Prije početka predstave „Baltazar“, odigrane u dvorani „Mladost“ pred velikim brojem županjskih osnovnoškolaca i polaznika dječjeg vrtića, prigodnim riječima djeci se obratio predsjednik Hrvatskog centra UNIMA Zvonko Festini podsjetivši kako se 21. ožujka obilježava Svjetski dan lutkarstva. "Taj veliki praznik lutkarstva, mi lutkari smo počeli obilježavati već danas u Županji i nastavit ćemo kroz cijeli tjedan, boraveći u ovoj županiji i darivajući vama djeci najljepše lutkarske predstave", naglasio je Festini.

Osim lutkarskih predstava, tijekom trajanja manifestacije održat će se izložba domaćina 18. proljeća Tvornice lutaka Zagreb, radionice za profesore predmetne nastave s temom "Dramski odgoj i metoda nastanka kazališne predstave za djecu i mlade" te seminar za učitelje razredne nastave i odgajatelje s temom "Lutka-liki iz odabrane bajke-kreiranje, oblikovanje i izrada".

Večeras će u Ružičkinoj kući u Vukovaru biti dodijeljene i nagrade za životno djelo 18. vukovarskog lutkarskog proljeća koje će primiti prvakinja Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke Almira Štifanić i utemeljitelj manifestacije Himzo Nuhanović.

Pročitano 2899 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI