Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Mađarska zemlja-partner 55. Đakovačkih vezova

Marin Mandarić, gradonačelnik Đakova i predsjednik Organizacijskog odbora 55. Đakovačkih vezova, koji se održavaju od 18. lipnja do 4. srpnja i kojima je zemlja-partner Mađarska, primio je generalnog konzula Mađarske u Hrvatskoj Janosa Sandora Fuzika i konzula Belu Gardoša.

Razgovarali su o sudjelovanju mađarskih predstavnika u folklornim i gastronomskim programima 55. Đakovačkih vezova. Kako su najavili mađarski predstavnici, na đakovačkoj manifestaciji će se predstaviti tradicijskom kulturom i gastronomijom. Tradicijsku kulturu Mađarske predstavit će šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske koja njeguju mađarski folklor i običaje te jedno društvo iz Mađarske.

Generalni konzul Fuzik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Mađarska zemlja partner manifestaciji tradicijske kulture kao što su Đakovački vezovi.

Predstavnici tradicijske kulture zemlje-partnera sudjelovat će na svečanom otvorenju Vezova, u petak, 2. srpnja, ispred katedrale, a sutradan, u subotu, 3. srpnja, predstaviti svoju gastronomiju, te izvesti folklorni program na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka. Također, sudjelovat će i u svečanom mimohodu svih sudionika 55. Đakovačkih vezova u nedjelju, 4. srpnja.

Pročitano 610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI