Ispiši ovu stranicu

Otvoren Američki kutak u Vukovaru

Američki kutak otvorili su zajedno Merten i Sabo Američki kutak otvorili su zajedno Merten i Sabo Snimak: Marija Molnar

Veleposlanik SAD-a u Republici Hrvatskoj Kenneth Merten i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo otvorili su u Gradskoj knjižnici Vukovar Američki kutak.  Ova mala knjižnica uređena u američkom stilu namijenjena je građanima koji se žele pbliže upoznati sa Sjedinjenim američkim državama, kulturom, poviješću,  mogućnostima studiranja i rada u SAD-u, a sve u cilju boljeg  razumijevanja Hrvatske i SAD-a.  Ovo je peti Američki kutak u Hrvatskoj, a ranije su otvoreni u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Zadru.

Prema riječima veleposlanika Mertena ovaj će kutak biti i mjestom susreta Amerikanaca i Vukovaraca, a ravnateljica vukovarske knjižnice Vlatka Surma Szabo pojasnila je da će imati oko 1000  naslova američkih bestselera, oko 200 stručnih naslova, 500 audio i videozapisa te časopisa i druge literature.  

 Veleposlanstvo je  doniralo i nekoliko prijenosnih računala nove generacije, e –čitače kao i sustav za videokonferenciju. Surma Szabo je naglasila i da vukovarska knjižnica od 2001. godine uspješno surađuje s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj.  Prethodno su Merten i Sabo održali sastanak sa suradnicima u gradonačelnikovu uredu. 

Pročitano 2562 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar