Ispiši ovu stranicu

Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Vukovar

Kreativne radionice u Gradskoj knjižnici Vukovar Foto: Gradska knjižnica Vukovar

U sklopu programskog ciklusa Ljeto u Gradskoj knjižnici Vukovar, pripremljeni su brojni sadržaji, a među njima i kreativne radionice na Odjelu za djecu u knjižnici.

U utorak, 6. srpnja održana je kreativna radionica “U dubinama mora i rijeka” na kojoj su djeca izrađivala popularne slime. Različitim oblicima, teksturama i bojama djeca su oponašala podvodni živi svijet prema predlošcima iz referentne zbirke Odjela za djecu Gradske knjižnice Vukovar.

- Ove radionice održavati će se svakoga drugog utorka i četvrtka od 17 do 18 sati, a na njima će se rješavati kvizovi i križaljke te likovno oblikovati riječne i morske flore i faune. Također, organizirali smo i radionice pod nazivom Brodu pun želja koje će se isto održavati svakog drugog utorka i četvrtka, suprotno od radionica U dubinama mora i rijeka. Na ovoj radionici izrađivati će se pomorske mape, brodovi origami tehnikom i sl. – rekla je Eleonora Đekić iz Ureda za programska događanja Gradske knjižnice Vukovar

Osim utorkom i četvrtkom za korisnike su pripremljene radionice i subotom.

- Pripremili smo i Ljetni av klub. Riječ je o edukativno – kreativnoj radionici na kojoj će se korisnici upoznati sa svijetom stripa, osnovnom tehnikom i metodom crtanja i likovnog oblikovanja. Ova radionica planirana je za subotu 10. srpnja od 10 do 20 sati, a primjerena je uzrastu od 10 do 18 godina. Stručni gost predavač na ovoj radionici biti će vukovarski strip-crtač Domagoj Rapčak – pojasnila je Đekić.

Sve radionice su besplatne i namijenjene djeci svih uzrasta, a održavati će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Broj sudionika na radionicama je ograničen, ali kako ističe Đekić svako dijete je dobrodošlo.

Pročitano 472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI