Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Denisu Peričiću nagrada za najkraću priču o Domovinskome ratu

Ilustracija Ilustracija

Priča hrvatskog književnika Denisa Peričića „Obadva”, osvojila je prvu nagradu na prvom natječaju za najkraću priču o hrvatskome obrambenome Domovinskom ratu, kojeg je organizirala Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Njemu će biti dodijeljena prigodna plaketa Udruge – „Da se ne zaboravi”, priopćio je organizator.

Na natječaju je sudjelovao iznimno velik broj autora, pretežno iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Prosudbeni sud je najboljom proglasio priču poznatog hrvatskog književnika Denisa Peričića (Varaždin), s nazivom „Obadva“.

Inače, Denis Peričić (Varaždin, 1968.) nagrađivani je hrvatski pjesnik, prozni, dramski i znanstveno-stručni pisac, prevoditelj, esejist, kolumnist, kritičar, antologičar, novinar i publicist, urednik. Radovi su mu uvršteni u desetak antologija te prevođeni na engleski, njemački, španjolski, poljski i makedonski jezik.
Drugo mjesto na natječaju za najkraću priču o hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu pripalo je priči „Ni traga“ Tomislava Marijana Bilosnića (Zadar), a treće Miljenku Stojiću (Mostar) za priču „Njihova granata…“.
Žiri je osobito pohvalio radove čak 17 autora među kojima i rad Vukovarke, Tanje Belobrajdć.

Natječaj je inspiriran najkraćom pričom na svijetu koju je svojedobno navodno napisao Ernest Hemingwey, a sastojala se od svega šest riječi.
Izabrane priče, ističe Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.,bit će do kraja godine tiskane u posebnoj publikaciji.

 

Pročitano 626 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI