Ispiši ovu stranicu

Počinje Festival glumca

Predstave se igraju i u Vukovaru Predstave se igraju i u Vukovaru HRV

Ovogodišnji 28. po redu Festival glumca neformalno počinje kazališnom predstavom Višnjik u Osijeku, a u četvrtak, prvoga dana službenoga dijela festivala, igra se predstava Vla vla vlajland cabare u Slovačkome domu u Iloku.

U petak se igraju predstave u Županji, Otoku i Vukovaru, a svečano je otvaranje u subotu u 20.30 sati u Županji.

Naime, zbog epidemije su festival održava u rujanskom terminu, doznali smo od izvršnoga producenta Slavena Nuhanovića.

Za kvalitetu predstava i njihov odabir odgovara izbornik, glumac Ivica Pucar, koji je odabrao 21 predstavu za ovogodišnji festival.
Predstave se igraju u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije, Županji, Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru, uz jednu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Grad domaćin je Županja gdje će se u subotu, 4. rujna, s početkom u 20.30 održati svečanost otvaranja s predstavom "Predsjednici &Ca", koprodukcije Satiričkog kazališta Kerempuh i Fiji grupe. U predstavi glume Ornela Vištica, Hrvoje Kečkeš, Siniša Miletić, Boris Svrtan i Tarik Filipović koji je i režirao ovu komediju.
Glumica domaćica 28. festivala glumca je Ksenija Prohaska, nacionalna prvakinja HNK-a Split. Ona će u ulozi domaćice festivala ugostiti sve glumce i prijatelje festivala na Danu domaćina (u utorak, 7. rujna) u Andrijaševcima gdje će ih povesti na atraktivnu vožnju brodom po Bosutu.
Predstave će ocjenjivati sud u glumačkom sastavu Ana-Marija Bokor Vrdoljak, Ivica Zadro i Jakov Bilić. Dodjela nagrada je 12. rujna u Županji.
U Hrvatskome domu Vukovar u petak je predstava Hotel Zagorje, u nedjelju Njemački za početnike, a u četvrtak su dvije predstave, Fešta i Tiha noć.

 

 

Pročitano 686 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun