Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci

Potpisan ugovor za projekt „Kultura u pokretu“ Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci FOTO: GRAD VINKOVCI

Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt naziva „Kultura u pokretu“, a ugovor su danas 16.rujna,  u Zagrebu potpisale ravnateljica Vedrana Lugić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Krajem 2020. godine Ministarstvo kulture i medija je raspisalo Otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali s 85% i sredstvima državnog proračuna s 15%. Projekt je krajem kolovoza odobren odlukom Ministarstva kulture i medija te su dodijeljena sredstva od gotovo 4 milijuna kuna.

Iz Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci kažu kako su projektne aktivnosti prvenstveno usmjerene na korisnike Bibliobusne službe te pripadnike nacionalnih manjina i osoba s invaliditetom. U naredne dvije godine najavili su niz radionica i gostovanja, ali i nabavku novog vozila za lakšu dostupnost knjižne građe na području županije.

BIBLIOBUS VK

Bibliobus djeluje već 15 godina te obilazi 71 stajalište u 19 općina i jednom gradu.

Ciljevi projekta su potaknuti čitalačku pismenosti u ruralnim dijelovima promoviranje čitalačke pismenost i podizanje razine svijesti o važnosti kulture čitanja . Na vinkovačkoj čitaonici i knjižnici u tijeku su radovi na izgradnji nove zgrade čiji se završetak planira u veljači 2023. godine.

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI