Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Arheološki park Vučedol

Predstavljen projekt Arheološki park Vučedol Foto: Muzej vučedolske kulture

Muzej vučedolske kulture je nositelj projekta „Arheološki park Vučedol“, vrijedan nešto više od 117 milijuna kuna od kojih 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tim će se sredstvima na jedan suvremen način na cijelom prostoru muzeja rekonstruirati život od prije 5 tisuća godina.

- Uz muzejski trg, parkirališne i pristupne ceste, rekonstrukciju restorana, znanstveno – istraživački centar sa prostorima za studente, obrade materijala, depoe, radne i izložbene prostore, rekonstruirat će se naselje sa šest vučedolskih kuća. Biti će tu i Megaron ljevača bakra na Gracu i planetarij – rekla je ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, Mirela Hutinec dodajući kako će ovakvi sadržaji zasigurno staviti Vučedol na kulturnu turističku kartu Europe.

Partneri na projektu su Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i JU Lučka uprava Vukovar. Turistička zajednica radit će na projektu vidljivosti europskog projekta i promidžbi cijeloga parka. Lučka uprava radi putničko pristanište za male turističke i putničke brodove, Grad Vukovar gradi parkiralište, pristupnu cestu, okretište i pristanište za čamce na Dunavu.

 

Pročitano 564 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI