Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Predstavljen 16. Vukovarski zbornik

Predstavljanje zbornika Predstavljanje zbornika FOTO: Dražen Živić

U Franjevačkom samostanu u Vukovaru predstavljen je 16. Vukovarski zbornik, godišnje glasilo Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru.

U zborniku su 22 autora objavila 27 radova različite tematike. Zbornik su predstavili urednik Milan Paun, Ivan Hubalek, Višnja Sorčik i Petar Elez.

Elez je rekao da se zbornik bavi i povijesnim i suvremenim temama te da ga njegova tematska raznolikost i zanimljivost podsjeća na katolički kalendar Danicu.

Hubalek je naveo da je dosadašnjih 16 brojeva Vukovarskoga zbornika otisnuto na 6.354 stranice, novi broj ima 456 stranica.

Višnja Sorčik govorila je o pjesma pet autora.

Milan Paun je za stručne radove Ivice Žabića o povijesti Bate i Borova rekao da donose niz vrijednih informacija te konačno utvrđuju da je tvrtka stara stotinu godina, a proizvodnja obuće 90 godina. Zanimljivo je i da je Tomaš Bata iskustvo stjecao u Fordovoj tvornici u SAD-u, a da je Jan Bata nakon Drugoga svjetskoga rata živio u Brazilu i tamo izgradio četiri industrijska grada pa ga je vlada Brazila predložila za Nobelovu nagradu.

Okupljene je pozdravila predsjednica ogranka Lidija Miletić. Predstavljanjem zbornika završeni su 17. dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pročitano 488 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI