Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina naše županije

U Vukovaru otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina naše županije Marija Molnar

U organizaciji Saveza Rusina RH i Vijeća rusinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, na prvom katu robne kuće Velepromet otvorena je druga po redu izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina naše županije, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH. Cilj je izložbe upoznati širu javnost s narodnim nošnjama nacionalnih manjina na našem području – Bošnjaka, Mađara, Rusina, Slovaka, Srba, Albanaca, Nijemaca i Ukrajinaca.

- Iznimno nam je drago što smo uspjeli organizirati  ovu drugu po redu izložbu narodnih nošnji nacionalnih manjina. Odlično surađujemo sa svim vijećima nacionalnih manjina naše županije. Lutke odjevene u narodne nošnje postavit ćemo nakon otvorenja tako da su vidljive iz središta grada. Također, drago mi je i što smo u pandemijskoj godini uspjeli organizirati prvi sajam knjiga nacionalnih manjina kao i prvu ovakvu izložbu, a nadam se da ćemo u idućim godinama moći odjenuti naše nošnje, prošetati središtem grada i uživo pokazati bogatstvo različitosti koje mi predstavnici nacionalnih manjina čuvamo od zaborava - istaknula je Dubravka Rašljanin, predsjednica Saveza Rusina RH.

Izložbu je otvorio dožupan Vukovarsko-srijemske županije iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić, a otvorena je  do 7.siječnja 2022.

Pročitano 592 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar