Ispiši ovu stranicu

Noć muzeja u Vinkovcima, Iloku, Županji i Drenovcima

Otvorena su i vrata iločkoga muzeja Otvorena su i vrata iločkoga muzeja HRV

Muzeji – između stvarnoga i digitalnoga, tema je ovogodišnje Noći muzeja koja počinje večeras u 18 sati.

Gradski muzej Vinkovci posjetiteljima je otvorio izložbu arheoloških nalaza Avari i Slaveni koja je nastala u suradnji 13 muzeja i u Vinkovcima će ostati otvorena dva mjeseca, doznali smo od Ivone Blažević. U 18 sati počinje online predstavljanje slikovnice Muzejske priče i jedna njuška, a potom online predstavljanje kataloga 83. stoljeće Vinkovaca.

Muzej Grada Iloka dio događanja ima uživo, a dio virtualno, kaže kustos Marko Kevo. Ulaz u muzej je besplatan uz stručno vođenje i moguć je do 19.30 sati. Moguće je vidjeti i izložbu Sjećanje na zidove autorice Kristine Hrubik.

Zavičajni muzej Stjepana Grubera u Županji ima bogat program uživo, bit će i pjesme, kaže ravnateljica Janja Juzbašić. Svirat će na klaviru Marina Matulić, pjevati Josipa Gvozdanić. Nastupit će i ženska pjevačka skupina kulturnoga centra. Posjetitelji mogu igrati igru Putovima naše županije te sudjelovati u radionici heklanja. Ulaz je besplatan.

Muzej Cvelferije u Drenovcima pripremio je program uživo na dvije lokacije u Domu kulture u Drenovcima i Muzeju Cvelferije, a sve aktivnosti prenosi na mrežnoj stranici muzeja, rekla je ravnateljica Martina Kelava. Program počinje u 19 sati virtualnim radionicama Zašuškala igra naša i Rekonstrukcija ponjavice za feder sic. Bit će projiciran video zapis čekaj skelu i skeli se nadaj. U 20 sati je otvaranje izložbe slika Moj svijet Biljane Mandić, a posjetitelji mogu do ponoći razgledati i izložbu Dvanaest boja Cvelferije.

Ova najznačajnija manifestacija hrvatskih muzeja održava se već 17 godina.

Pročitano 602 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun