NAJNOVIJE
Danas se u knjižnicama diljem Hrvatske održava Noć knjige, u Gradskoj knjižnici Vukovar organizirane prigodne radionice i online izložba o američkom mračnom romantizmu

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige, danas, 23. travnja u knjižnicama diljem Hrvatske organizirana je Noć knjige.

(Utorak, 23 Travanj 2024 11:13)
Sutra sat vježbanja u središtu Vukovara

Za Dan dobrih djela ili Svjetski dan činjenja dobrih djela ove su se godine ujedinili milijuni ljudi u 115 zemalja. Prošloga su tjedna ovaj dan volonterskom akcijom u OŠ „Siniša Glavašević” obilježile članice Udruge žena Vukovar, a za sutra je najavljen sat vježbanja u središtu Vukovara koji organizira Udruga za rekreaciju „Fit Infinity Fitness”, doznajemo od predsjednice udruge Sanje Manojlović.

(Utorak, 23 Travanj 2024 10:22)
Na snazi nove cijene goriva

U ponoć je na snagu stupila nova Vladina uredba o cijeni goriva.

Benzin je tako skuplji za 0,02 eura po litri pa je nova cijena 1,56 eura po litri. Dizelsko gorivo i plavi dizel jeftiniji su za jedan cent te je nova cijena za dizel 1,45 eura, a za plavi dizel 0,91 eura po litri.

Ove cijene vrijede sljedećih 14 dana.

(Utorak, 23 Travanj 2024 08:52)
U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 15:00)
U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

U OŠ Bršadin održane su dvije volonterske akcije na kojima su sudjelovali učenici te škole.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:53)
U Vukovaru je održana završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“

Završna konferencija EU projekata „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“ održana je u ponedjeljak u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:50)
Od sutra skuplji benzin, a jeftiniji dizel

Tehnička je vlada na telefonskoj sjednici donijela odluku da od sutra benzin poskupljuje za dva centa, a dizel pojeftinjuje za jedan cent.

(Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 14:24)

Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar

Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar Foto: Sandra Grgić

Na klizalištu u perivoju dvorca Eltz, a u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, u petak je u sklopu Manifestacije Noć muzeja održano svečano otvorenje u kojem su sudjelovali polaznici Škole klizanja na način da su na 10 tableta predstavili 10 tema virtualnog svijeta Gradskog muzeja Vukovar.

U sklopu programa otvorena je izložba i video prezentacija na temu 19. meridijan u posjetu Gradskom muzeju Vukovar.

- Suočeni s pandemijom koronavirusa, svi muzeji su se pripremili da dio svojih aktivnosti u prezentaciji kulturne baštine izvode digitalno. Upravo je i Gradski muzej Vukovar ovu manifestaciju iskoristio da bi prezentirao nešto što je stvarno, u našem gradu nešto novo, ali na digitalni način. Ovogodišnju manifestaciju nazvali smo 19. meridijan u posjetu Gradskom muzeju Vukovar. Jedna od prelijepih ideja je da činjenicu, ovoga puta apostrofiramo, a to je da 19. meridijan prolazeći u svojoj okomici prolazi kroz Vukovar, dotiče različite prostore u gradu no, baš u Eltzu prolazi kroz njegova vrata. To je jedna od prelijepih činjenica koju smo iskoristili da Dvorac Eltz i Gradski muzej Vukovar ugoste taj meridijan – pojasnila je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar, Ruža Marić.

GMV 17.noć muzeja

Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar zajedno s ravnateljicom Gradskog muzeja Vukovar Ružicom Marić, otvorio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš koji se nazočnima obratio i izrazio zadovoljstvo činjenicom da Grad Vukovar u manifestaciji Noć muzeja sudjeluje već 17 godina.

- Grad Vukovar je grad bogate kulturne tradicije te se kao takav može pohvaliti sa čak tri muzeja – Muzej vučedolske kulture, Franjevački muzej i Gradski muzej Vukovar. Zadovoljstvo mi je da sva tri naša muzeja sudjeluju u obilježavanju ove manifestacije koja nažalost drugu godinu za redom u vrijeme pandemije. Nadam se da će već iduća godina biti na onaj standardni način te da ćemo svim posjetiteljima moći otvoriti vrata svih naših muzeja - zaključio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš. 

Nakon svečanog otvorenja uslijedio je i obilazak izložbe Stephana Lupina „Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti“ te virtualna prezentacija stalnih postava Gradskog muzeja Vukovar, a koje se prostiru na 3500 kvadratnih metara.

Pročitano 467 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija