Ispiši ovu stranicu

Objavljen program 55. Šokačkog sijela

Objavljen program 55. Šokačkog sijela Foto: Arhiva HRV

Županja se približava svojoj najznačajnijoj manifestaciji tradicijske kulture Šokačko sijelo, koje počinje 18. veljače 2022. godine. Manifestacija će ove godine biti održana pod geslom “Jedva čekam da poklade dođu”. Turistička zajednica Županja objavila je program za ovogodišnju manifestaciju, 55. Šokačko sijelo.

Prema riječima direktora TZ Županja, Krune Šarića, unatoč pandemiji koronavirusa odlučili su se za održavanje ovogodišnje manifestacije. Šarić je pojasnio kako nije bilo moguće ostvariti sve planove u sklopu manifestacije pa su dio programa odgodili za proljeće.

- Kao i svake godine u programu je tradicionalno pokladno jahanje, kazališne predstave, izložbe, radionice, Sijelo pučkih pisaca i naravno izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji, Šokački cvit, a Šokačko sijelo završavamo također tradicionalnom Seljačkom zabavom. Pobrinuli smo se da svi događaji koji se trenutno ne mogu održati, već ove godine dobiju svoji novi datum i budu održani. U svibnju i lipnju, nadamo se održani će biti koncerti Naboljih hrvatskih tamburaša - nama poznatijih kao Zlatni dukati, Petra Graše i Gibonnija. koji su sufinancirani s po 25.000 kuna, koje smo dobili putem natječaja „Jer svirati se mora 2“ Hrvatske glazbene unije. Točne datume koncerata naknadno ćemo objaviti - pojasnio je Šarić. 

Programi manifestacije biti će održani sukladno propisanim mjerama Stožera civilne zaštite i HZJZ-a. 

Pročitano 712 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI