Ispiši ovu stranicu

Radoš: Ovo je eminentan festival gdje glumac bira predstave i dodjeljuje nagrade

Glumci kod župana Glumci kod župana Foto: novosti.hr

Sudionike ovogodišnjeg Festivala glumca ugostio je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić. Sastavni je to dio ovog jedinstvenog festivala, jedinog u svijetu posvećen glumcu, a koji u svom 29. izdanju donosi 19 predstava u Vukovaru, Županji, Iloku, Otoku i gradu domaćinu Vinkovcima.

Glumac Filip Radoš, koji je ovogodišnji domaćin, istaknuo je kako je atmosfera zadivljujuća.

- Jedan je ovo od eminentnih festivala gdje glumac bira predstave i dodjeljuje nagrade. Glumci su u fokusu, njih se sve pita, njih se sluša, a posjetitelji dolaze čuti riječ glumca i uživati u glumačkom izričaju. Odlikuje ga neformalno i lagano druženje, bez nekakve taštine. To nisam osjetio ni 1994. godine kad sam prvi put sudjelovao, a tako se nastavilo sve do danas - rekao je Radoš.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić naglasio je kako kvaliteta festivala i broj predstava koje donosi raste iz godine u godinu, a to kako navodi, dovoljno govori o tome što glumci misle o našoj županiji kao domaćinu, ali i samom festivalu.

- Entuzijazam krasi ovaj festival, već se sad razmišlja o sljedećem, zna se tema i gdje će biti. Prelijepo je biti s glumcima i biti dio ove priče. Uvijek ih rado dočekamo i trudimo se biti pravi domaćini – pojasnio je Dekanić. Istaknuo je kako se organizatori Festivala glumca trude ući u kategoriju nacionalnih festivala, a to podrazumijeva njegovu lakšu organizaciju.

Pročitano 679 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac