Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Dan Mađara u Osijeku

Dan Mađara u Osijeku Foto: MKD Nepkor Osijek

Mađarsko kulturno društvo Népkör Osijek, održava na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića po 23. put svoju najznačajniju manifestaciju, Dana Mađara u Osijeku.

 Riječ je o najvećoj i najznačajnijoj manifestaciji MKD „Népköra”, kojom se građanstvu i posjetiteljima Osijeka predstavlja mađarska kultura. Na toj manifestaciji se publici na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića svake godine predstave mađarski folklorni ansambli Istočne Slavonije i Baranje, kao i gosti iz Mađarske i Vojvodine.

Folklorni program na pozornici popraćen je štandovima na kojima se predstavljaju pojedina mađarska sela, kulturno-umjetnička društva i udruge, obrtnici, mali obiteljski poduzetnici, OPG-ovi i drugi izlagači. Tijekom manifestacije posjetitelji mogu vidjeti i kupiti narodne rukotvorine te kušati razna mađarska jela, kolače i druge slastice kao i vina baranjskih obiteljskih gospodarstava.

Ovogodišnja manifestacija će se održati 10. rujna, a svečano otvorenje je u 16 sati. Nastupit će ukupno 11 ansambala, a od stranih dolaze gosti iz Pečuha i Subotice.

Izlagači će prikazati razne vrste rukotvorina, od ručnih radova i nakita do oslikanih predmeta i suvenira. Na nekoliko štandova će se nuditi paprikaš, langošoce, palačinke i kolači.

Od 14,30 djeca će se moći zabaviti u kreativnom kutku. Na manifestaciji se očekuje oko 250 izvođača. Posebno treba naglasiti defile od Trga Ante Starčevića preko Kapucinske ulice, te uz Hotel Osijek na šetnicu, i ponovo na Trg kao i veliki završni čardaš.


Pokrovitelji manifestacije su Savjet za nacionalne manjine RH, Osječko-baranjska županija i Grad Osijek.

 

Pročitano 503 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI