Ispiši ovu stranicu

Izložbom "Zauvijek mr. Morgen - Ivo Robić" započela Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar

Izložbom "Zauvijek mr. Morgen - Ivo Robić" započela Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar Foto: Sandra Grgić

Izložbom "Zauvijek mr. Morgen - Ivo Robić" započela je ovogodišnja Noć muzeja u Gradskom muzeju Vukovar. U Galeriji Oranžerija putem dokumenata, novinskih članaka, plakata i drugih izložaka ispripovijedana je priča o Robićevoj iznimno bogatoj karijeri i značenju za zabavnu glazbu.

Autorica izložbe, koju organiziraju Hrvatski muzej turizma i Muzej grada Zagreba, je Vesna Leiner, a izložbu je moguće pogledati do 27. veljače 2023. godine.

- Izložba je postavljena uoči 100. obljetnice rođenja Ive Robića, koja se obilježava 28. siječnja. Na izložbi posjetitelji mogu vidjeti jedan presjek života Ive Robića, od najranije mladosti, njegovog odlaska u Zagreb 1943. godine, nakon rata odlazak u Opatiju, pa sve do odlaska 1956. godine u Čehoslovačku gdje je snimao za diskografsku kuću Supraphon. Ivo Robić je bio i ostao uzor mnogim mladim glazbenicima koji i danas snimaju ili izvode njegove kompozicije. Ostvario je više od 150 nastupa na glazbenim festivalima. Njegov je uspjeh vidljiv i kroz brojne nagrade koje je osvojio poput Brončanog lava radija Luxembourg za pjesmu "Morgen" te Srebrnog lava 1961. godine za pjesmu "Serdamnaestogodišnjoj” – pojasnila je autorica izložbe dodajući kako je Ivo Robić, bez obzira na međunarodnu popularnost, ostao vjeran domaćoj publici te je redovito nastupao na glazbenim festivalima.

Pročitano 425 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI