Ispiši ovu stranicu

Maškare u Vukovaru

Maškare u Vukovaru Foto: Turistička zajednica grada Vukovara

Grad Vukovar i Turistička zajednica grada Vukovara uz potporu Dječjeg vrtića Vukovar I, nakon dvije pandemijske godine, organiziraju manifestaciju „Maškare u Vukovaru“ koja će se održati u subotu 18. veljače s početkom u 10,00 sati u pješačkoj zoni Vukovar.

- Ponovno se vraćamo na ulice Vukovara. Manifestacija „Maškare u Vukovaru” započinje okupljanjem svih sudionika u perivoju Dvorca Eltz nakon čega će formirana povorka, ulicom Josipa Jurja Strossmayera krenuti prema postavljenoj pozornici u središtu Vukovara. Nakon dolaska u središte Vukovara svaka će se maskirana skupina predstaviti publici. Ove nam se godine za manifestaciju prijavilo 14 skupina sa preko 400 sudionika većinom djece osnovnih škola i dječjih vrtića s područja grada Vukovara. Povorku će predvoditi Puhački orkestar Vukovar i mažoretkinje. Prisutne će zabavljati klaun koji će dijeliti balone, a za sve sudionike osigurane su i krafne – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić te dodala kako će, nakon što se sve maskirane skupine predstave na pozornici, uslijediti i zabavni program.

- Odgajateljice Dječjeg vrtića Vukovar I i Udruga odgojitelja Terina pripremili su i jednu prigodnu predstavu. Nakon predstave uslijedit će i predaja ključeva Grada – naglasila je Sekulić i pozvala sve zainteresirane da se pridruže manifestaciji.

Tri najmaštovitije i najoriginalnije maske bit će prigodno i nagrađene.

Pročitano 379 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI