Ispiši ovu stranicu

U Osijeku otvoren prvi Panonski festival knjige

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka otvoren je Panonski festival knjige.

Novi je ovo sajam knjiga posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima.

Na 1900 četvornih metara dvorane Gradski vrt, do nedjelje, 28. svibnja, više od 40 domaćih nakladnika posjetiteljima će ponuditi brojne novitete i promocije knjiga.

Otvorenju festivala uz potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore, župana osječko baranjske županije, gradonačelnika Osijeka te predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara HGK nazočila je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je naglasila kako je sretna što je nakon Mediteranskog sajma knjige u Splitu realiziran i projekt Panonskog festivala knjige u Osijeku.

- Ovaj projekt je na tragu onoga što činimo kako bi promicali čitanje, knjige i nakladništva. Program festivala iznimno je zanimljiv i veselim se što će sljedećih nekoliko dana knjiga i čitanje, ovdje u Osijeku, biti u centru pažnje – naglasila je ministrica Obuljen Koržinek.

Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore naglasio je kako je ovaj Festival od velikog značaja za cijelu Slavoniju.  

Osmišljeno je više od 55 atraktivnih programa, među ostalim, susreti s autoricama i autorima, dječji programi i razne radionice naglasio je gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić.

- Veseli me činjenica da imamo pripremljeno preko 50 programa za sve dobne skupine. Festival nije namijenjen samo za građane Osijeka, nego i za građane susjednih gradova, ali i država. Posebno me veseli što već prvoga dana vidim veliki broj mladih i djece. Nadam se da će ovaj festival prerasti u jednu tradiciju, kako Grada Osijeka tako i ovog dijela Hrvatske – naglasio je Radić te se zahvalio ministrici na inicijativi da se ovaj festival održi baš u Osijeku.

Pročitano 336 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI