Ispiši ovu stranicu

Započeo Dunav Fest 2023.

Započeo Dunav Fest 2023. Foto: Sandra Grgić

Otvorenjem Sajma tradicijskih proizvoda u četvrtak je započeo Dunav Fest 2023. manifestacija koja se održava duž šetnice uz Dunav u Vukovaru. Manifestacija je ovo posvećena Dunavu, a u sklopu nje građani i svi posjetitelji Vukovara mogu uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, bogatom raznovrsnom programu i aktivnostima za sve uzraste, fišijadi, susretu folklornih društava te brojnim koncertima.

Osim Sajma tradicijskih proizvoda posjetitelji su u četvrtak mogli pogledati filmove iz serijala Vučedolske tajne, nastupu bubnjarskog benda RitmOs iz Osijeka te besplatnoj podjeli kobasica i burgera od ribe.

- Riječ je o manifestaciji koju Turistička zajednica Grada Vukovara već dugi niz godina organizira. Manifestaciju smo započeli Sajmom tradicijskih proizvoda čiji će izlagači ovdje biti sva tri dana, pogledali smo dva sjajna filma iz serijala Vučedolske tajne, performansu Plamigo Arts-a i bubnjarskoga benda iz Osijeka. Danas, u petak, uz sajam nas očekuje priprema šarana na rašljama i bijele ribe za sve posjetitelje, dani otvorenih vrata Veslačkog kluba Vukovar te od 21 sat koncert Tamburaškog sastava Slavonski dukati – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara Josip Paloš pozvao je sve da se pridruže manifestaciji.

- Nastojali smo Dane Dunava podići na višu razinu stoga smo osmislili manifestaciju Dunav Fest. Prošle je godine manifestacija trajala dva dana dok je ove godine njezino trajanje produženo i traje tri dana - 22., 23. i 24. lipnja. Vjerujem da će građani uživati u bogatom programu koji je osmišljen – naglasio je Paloš.

 

Pročitano 387 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI