Ispiši ovu stranicu

Održana manifestacija ''DUNAV SVOME GRADU'' - 15. susret folklornih društava

Održana manifestacija ''DUNAV SVOME GRADU'' - 15. susret folklornih društava Foto: Sandra Grgić

U povodu međunarodnog dana Dunava, a u organizaciji Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav” Vukovar održana je manifestacija „DUNAV SVOME GRADU” – 15. susret folklornih društava u gradu Vukovaru.

Program manifestacije je, kao i prethodnih godina, započeo svečanim mimohodom folklornih skupina od Hrvatskog doma Vukovar do Trga Republike Hrvatske nakon čega su se sudionici uputili prema pozornici smještenoj na obali Dunava kod Veslačkog kluba.

- Sa zadovoljstvom i ponosom možemo reći da već 15 godina organiziramo ovu folklornu manifestaciju na kojoj svake godine okupljamo različita kvalitetna društva iz Republike Hrvatske i dijaspore. Na ovogodišnjoj manifestaciji imamo i posebne goste, a to su gosti iz Vajske – Hrvatska kulturna udruga „ANTUN SORGG“ koja se ovdje predstavila s programom Hrvata koji djeluju u Vojvodini. Ovdje su nam po prvi puta i predstavnici Istarske županije i to Kulturno umjetničko društvo Mate Balota iz Raklja. Također, u manifestaciji su sudjelovali i članovi KUD-a Kašina iz Zagrebačke županije, KUD Moslavec Voloder iz Sisačko-moslavačke, FA „Bilje” iz susjedne nam Osječko-baranjske županije te članovi našega društva sa svojim folklornim skupinama i Tamburaškim orkestrom. Sudionici manifestacije predstavili su se zaista bogatim i raznovrsnim programom, našim su sugrađanima pokazali bogatstvo narodnih nošnji, pjesme i plesa – pojasnio je Zlatko Hegeduš predsjednik organizacijskog odbora društva „DUNAV“ dodajući kako je u manifestaciji sudjelovalo 200-tinjak izvođača koji sa zadovoljstvom dolaze u Vukovar i razvijaju nova prijateljstva i kontakte.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš zahvalio je Hrvatsko kulturno-glazbenom društvu „Dunav” Vukovar na organizaciji ove tradicionalne manifestacije.

- Zahvaljujući našem najjačem kulturno-umjetničkom društvu u gradu, već se petnaestu godinu održava ova manifestacija. Grad Vukovar podržava manifestacije ovoga tipa, a ja ću podsjetit i kako su u gradskom proračunu uvijek osigurana sredstva namijenjena kulturno-umjetničkim društvima jer smatramo da je očuvanje tradicije i kulture uistinu važno i za povijest, ali i za budućnost Vukovara. Zahvaljujem se Hrvatskom kulturno-glazbenom društvu „Dunav” Vukovar na njihovoj ustrajnosti i reprezentativnosti – naglasio je Paloš zahvaljujući se i gostima koji su sudjelovali u manifestaciji.

Manifestacija „DUNAV SVOME GRADU” realizirana je u suradnji s Gradom Vukovarom, Turističkom zajednicom grada Vukovara te uz potporu ostvarenu kroz projekte javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI