Ispiši ovu stranicu

U Muzeju vučedolske kulture predstavljena je knjiga MIT-Marketing/Muzeji i tehnologija.

U Muzeju vučedolske kulture predstavljena je knjiga MIT-Marketing/Muzeji i tehnologija. Foto: K.B.

U Muzeju vučedolske kulture predstavljena je knjiga MIT-Marketing/Muzeji i tehnologija.

Autor knjige MIT-Marketing/Muzeji i tehnologija je Darko Bilandžić, ujedno i viši voditelj marketinga u Muzeju vučedolske kulture. Kako je istaknuo Bilandžić, knjiga je inovativno iskustvo spajanja književnosti i tehnologije, a predstavlja jedinstvenu kombinaciju bogate povijesti vučedolske kulture i suvremenih tehnoloških dostignuća.
- Interaktivno multimedijalno iskustvo gdje sam spojio tehnologije umjetne intelifgencije, proširene stvarnosti te QR kodove. Ova knjiga predstavlja jedinstvenu kombinaciju bogate povijesti vučedolske kulture i suvremenih tehnoloških dostignuća. Kroz proširenu stvarnost, čitatelji će moći doživjeti i istražiti Vučedolsku kulturu na potpuno nov način. Svaka stranica knjige oživljava zahvaljujući interaktivnim 3D prikazima koji koriste tehnologiju proširene stvarnosti. Na knjizi sam aktivno radio sedam mjeseci, sadrži 90-tak stranica sa deset poglavlja. U ovome radu sažeto je moje 15.-ogodišnje iskustvo u marketingu – pojasnio je Bilandžić naglasivši kako je pokušao proširiti granice čitanja te je knjiga posebna jer dolazi sa mobilnom aplikacijom.
- S mobilnom aplikacijom možete aktivirati određene stranice u knjizi i dobit ćete uvid u interaktivne 3D modele, a to je nešto što niti ja do sada nisam vidio – rekao je.

Ravnateljica Muzeja vučedolske kulture Mirela Hutinec istaknula je iznimnu važnost nastanka ove knjige za njihov muzej.
- Izvrsna knjiga koja će poslužiti brojnim stručnjacima za marketing u drugim muzejskim institucijama, ali i općenito. Ideja je bila pokazati muzej vidljivim, pokazati ga i donijeti ga široj javnosti, s obzirom da smo nova fizička ustanova i udaljeni smo lokacijski od grada. Muzej je kroz aktivnosti našeg zaposlenika Darka bio prisutan kroz društvene mreže, a on je napravio iskorak kroz digitalne sadržaje. Knjiga će pridonijeti povećanju razine svijesti koliko je tehnologija u muzejima važna i koliko se muzeji danas prezentiraju kao suvremene institucije – rekla je Hutinec.

Na predstavljanju knjige nazočio je i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac.
- Knjiga koja predstavlja spoj tradicijske knjige, kao temelja informacije znanja i novih tehnologija korištenjem umjetne inteligencije i pametnih uređaja. Kroz ovaj način čitanje klasične knjige se može unaprijediti i jedno divno iskustvo. U ime Grada Vukovara moram istaknuti kako smo ponosi kada djelatnici našeg Muzeja stvaraju, rade te pokazujku ogroman potencijal i u ovoj branši - zaključio je Sušac.

Pročitano 525 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI