Ispiši ovu stranicu

Počinju 58. Vinkovačke jeseni

Ovogodišnji slogan Vinkovačkih jeseni Ovogodišnji slogan Vinkovačkih jeseni VJ

Pod sloganom "Dva sjaja dukata" danas počinju 58. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 8. do 17. rujna.

Program počinje priredbom "Slovenija u Slavoniji" te Smotrom folklora Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se do 13. rujna običajima, pjesmama i plesovima predstaviti 52 kulturno-umjetnička društva.

U nedjelju, 10. rujna, na rasporedu su Dječje Vinkovačke jeseni u sklopu kojih će ulicama grada proći članovi tridesetak dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske, predstavljajući se pjesmom i plesom kraja iz kojeg dolaze.

"Sve je spremno i nestrpljenjem očekujemo početak ove najznačajnije tradicijske manifestacije u Hrvatskoj koja će u deset dana na jednom mjestu okupiti čuvare hrvatske tradicijske baštine od juga do sjevera i zapada do istoka. Očekujemo i velik broj posjetitelja za koje je od sutra otvoren Slavonski sokak, Bircuz i Vinski šor s bogatom ugostiteljskom ponudom, a svaku večer održat će se i koncerti. Večeras pjeva glazbena diva Doris Dragović", najavio je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić.

Vrhunac manifestacije predstavljaju programi posljednja tri dana, svečanost otvaranja u petak, 15. rujna, Državna smotra folklora koja je na rasporedu u subotu, 16. i nedjelju 17. rujna te Svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega u nedjelju, 17. rujna kada će ulicama i trgovima Vinkovcima u pjesmi i plesu proći oko 4.000 članova iz više od 70 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor te tridesetak konjskih zaprega i pedesetak jahača.

 

Pročitano 357 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun