Ispiši ovu stranicu

Posljednji je dan Folklornih večeri

Folklorne večeri Folklorne večeri Foto. ZAKUD

Ovogodišnje Jeseni ipak bez konjanika i konjskih zaprega, priopćio je jučer odluku viših instanci ZAKUD. Ovogodišnje Folklorne večeri, nakon četiri dana nastupa 34 kulturno umjetnička društva Vukovarsko-srijemske županije, zatvorit će od 19.15 posljednjih 11, nakon čega se zbrajaju ocjene etnoloških, glazbenih i scenskih elemenata pa je za očekivati kako ćemo pobjednika Županijske smotre folklora 58. Vinkovačkih jeseni doznati sutra.

1. KUD "JOSIP KOZARAC" POSAVSKI PODGAJCI

2. KUU "ETHNO GOLUBICA" VINKOVCI

3. KUD "SAVA" RAJEVO SELO

4. KUD "GRANČICA" ĐELETOVCI

5. KUD "IVAN GORAN KOVAČIĆ" IVANKOVO

6. KUD "SELJAČKA SLOGA" GRADIŠTE

7. KUD "LJUDEVIT ŠTUR" ILOK

8. KUD "ZVONKO GALOVIĆ-NONA" TOMPOJEVCI

9. KUD "ŠOKADIJA" LIPOVAC

10. KUD "JULIJE BENEŠIĆ" ILOK- koreografirano

11. KUD "LJESKOVAC" VINKOVCI- koreografirano

 Od 17 sati na Sokaku tambura Begeš.

 Lovačka društva Šljuka iz Antina, privlački Fazan, štitarski Sokol i Srndać iz Marinaca večeras će kuhati čobanac za posjetitelje Slavonskog sokaka i pri tome se nadmetati za šampionsku titulu najboljeg na 58. Vinkovačkim jesenima, a čije proglašenje je najavljeno za subotu kada će stručni ocjenivački, također lovački, gastro sud donijeti konačnu ocjenu nakon svih četrdesetak, koliko će ih probati do kraja.

 Od 22 sata na pozornici pod šatorom, ljubitelje tamburaške starogradske glazbe svojim taksi glazbenim vozilom u vremena kada su ljudi ljepše, mirnije i kvalitetnije živjeli, svojim će narodnim hrvatskim izričajem, koketirajući sa sevdahom, povesti osječki TS Fijaker.

Pročitano 371 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI