NAJNOVIJE
Komunalac spreman za zimsko održavanje cesta

Vukovarska gradska tvrtka Komunalac spremna je za zimsko održavanje cesta. 

(Petak, 26 Studeni 2021 19:13)
Proširuju se kapaciteti za covid pacijente u vukovarskoj bolnici

S obzirom na rastući broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj pa tako i Vukovarsko-srijemskoj županiji, provjerili smo kakva je situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar i Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

(Petak, 26 Studeni 2021 19:07)
Uhićen zbog bušenja pneumatike na vozilima po Osijeku

Zbog bojazni od ponavljanja djela, sudac istrage na Županijskome sudu u Osijeku odredio je istražni zatvor 50-godišnjaku s područja Osijeka i njegovo sprovođenje u KBC Osijek na Kliniku za psihijatriju radi pregleda i obrade zbog pokušaja suicida, a sve zbog sumnje da je od 11.do 22.studenoga ove godine po Osijeku bušio pneumatiku na više osobnih automobila i time počinio štetu vlasnicima vozila.

(Petak, 26 Studeni 2021 18:24)
Gradskoj tvrtki Čistoća Županja uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro

Gradskoj tvrtki Čistoća Županja d.o.o. za komunalne usluge uskoro se pripaja gradska tvrtka Stanobiro d.o.o. za održavanje i upravljanje stanovima i stambenim zgradama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:50)
Ministrica Tramišak najavila veće potpore poduzetnicima i strateška ulaganja

Na sastanku Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska održanom u Osijeku, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak je izjavila kako će podjela Hrvatske na četiri statističke regije omogućiti veće potpore poduzetnicima, a planovi industrijske tranzicije omogućit će ulaganja u strateške gospodarske grane u tim regijama.

(Petak, 26 Studeni 2021 17:49)
HZJZ: Preporuke za cijepljenje booster dozom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je objavio kako se cijepljenje booster dozom protiv covida-19 preporučuje starijima od 18 godina, i to šest mjeseci od završetka cijepljenja i nakon konzultacije s liječnikom, a treća doza nije potrebna onima koji su preboljeli covid i obavili primarno cijepljenje.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:59)
Fuchs: Štrajk u školama nema smisla

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u petak da nedavno najavljeni štrajk u školama nema smisla jer ga najavljuju djelatnici koji ne žele pokazati potvrdu ili napraviti bris, kojih je samo 0,5 posto, a istaknuo je i da je više od 80 posto djelatnika imunizirano, prenosi Hina.

(Petak, 26 Studeni 2021 15:44)

Prve Antičke filmske večeri u Vinkovcima

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Prve Antičke filmske večeri koje će se 6. i 7. rujna održati u Vinkovcima otvorit će kratkometražni, ručno obojen francuski nijemi film "U vrijeme druida" iz 1912. godine te dugometražni talijanski povjesni spektakl "Požar Rima" iz 1965. godine, redatelja Guida Malatesta, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

U okviru toga audiovizualnog projekta, kojemu je nakana ukazati na bogatu povijest života na tlu Vinkovaca u antičko vrijeme, bit će prikazani i francuski nijemi film "Le Monstre" iz 1903. godine, redatelja Georgesa Méliesa te talijanski film u boji "Macite u Dolini kraljeva" iz 1960. godine, redatelja Carla Campogalliania. Prema riječima Tonija Šarića iz Udruge ljubitelja filma "RARE" Vinkovci, koja je uz zagrebačku Udrugu "KINOFON" organizator Antičkih filmskih večeri, namjera je organizatora te priredbe spojiti bogato povjesno arheološko naslijeđe Vinkovaca i "činjenicu da su kroz organizaciju Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) Vinkovci postali jedno od filmskih festivalskih središta u Hrvatskoj". Filmske projekcije održat će se u lapidariju vinkovačkog Gradskog muzeja.

Pročitano 1859 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija