Ispiši ovu stranicu

U središtu Vukovara otvorena foto izložba "Obrisani s lica zemlje"

U središtu Vukovara otvorena foto izložba "Obrisani s lica zemlje" Foto: Sandra Grgić

Ispred Grand Hotela u središtu Vukovara otvorena je foto izložba „Obrisani s lica zemlje“. Izložbu organizira Ukrajinska zajednica Republike Hrvatske i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar, uz potporu Grada Vukovara, Gradskog muzeja Vukovar i predstavnika ukrajinske nacionalne manjine grada Vukovara, pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Izložba, kroz slike, prikazuje gradove i sela iz Ukrajine prije i nakon agresije.

- Naša Ukrajinska zajednica u Hrvatskoj i Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko” nastoje, kroz kampanju Svjetskog kongresa Ukrajinaca „StandWithUkraine“, podržati Ukrajince, senzibilizirati javnost i institucije na situaciju u Ukrajini te podsjetiti kako agresija Ruske Federacije na Ukrajinu još uvijek traje. Budući se mi bavimo kulturom, željeli smo ovako jednom prikladnom izložbom našoj javnosti prikazati trenutnu situaciju. Autor ove izložbe je Ukrajinski nacionalni institut sjećanja, a prikazani su gradovi i sela koji su uništeni od 80 do sto posto - pojasnila je tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske i tajnica Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo „Ivan Franko“ Vukovar Marija Semenjuk Simeunović.

Ispred grada Vukovara izložbu je obišao i nazočnima se obratio pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Vukovara Josip Paloš. Paloš je naglasio kako Grad Vukovar kontinuirano daje potporu ukrajinskoj zajednici.
- I na ovaj način dajemo potporu ukrajinskoj zajednici. Podsjetio bih kako je prošle godine u Vukovaru otvoren i Ukrajinski dom čija je izgradnja uvelike napravljena uz potporu Grada Vukovara, a koji zasigurno pruža dodatnu pomoć ukrajinskoj manjini – rekao je Paloš.

Izložba će biti postavljena u središtu grada sedam dana nakon čega se premješta u Ukrajinski dom u Vukovaru.

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI