Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Vukovarska knjižnica bogatija za 3.500 knjiga

donacija knjiga donacija knjiga Foto: A. Lovrić

Riječ je o privatnoj donaciji jednog Zagrepčanina

Gradska knjižnica Vukovar sinoć je dobila vrlo vrijednu, a ujedno i brojčano najveću privatnu donaciju. Riječ je o oko 3.500 knjiga te nekoliko pripadajućih polica koje je iz svoje privatne zbirke odvojio Zagrepčanin Mijo Ivurek. Prijevoz knjiga osigurao je vukovarski Čazmatrans, a budući da knjižnica nema dovoljno skladišnoga prostora, knjige koje se ne koriste svakodnevno, bit će smještene u prostoru Hrvatskog radija Vukovar.

Nakon prijeđenih gotovo 1.000 km, više sati posla oko utovara knjiga i polica, donacija je u večernjim satima sinoć pristigla u Vukovar.  Istovar je bio brz i vrlo ekspeditivan zahvaljujući brojnim pomagačima koji su donaciju dočekali i pomogli, a to su: djelatnici Gradske knjižnice Vukovar, članovi Upravnog vijeća Knjižnice i brojni volonteri.

Suradnja vukovarske knjižnice i Mije Ivureka još nije završena jer najavljene su i druge donacije s njegove strane, a Gradska knjižnica Vukovar u ovom trenutku raspolaže s nešto više od 120.000 knjiga od kojih se najveći dio nalazi u središnjem objektu u Vukovaru dok je ostatak knjiga raspoređen u ograncima u Borovu Naselju, Sotinu i Lovasu. 

Pročitano 2008 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI