Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Motociklom do Zanzibara pa u Vukovar

Davor Rostuhar u Gradskoj knjižnici Vukovar Davor Rostuhar u Gradskoj knjižnici Vukovar Foto: A. Lovrić

U vukovarskoj knjižnici nije bilo dovoljno stolica za zainteresiranu publiku

Prvo “Motociklom do Zanzibara”, a potom do Gradske knjižnice Vukovar, naziv je zanimljivoga predavanja koje  je prepunoj dvorani Gradske knjižnice Vukovar održao  poznati hrvatski fotograf i pisac Davor Rostuhar. Na svojim je putovanjima posjetio Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju,Ugandu, Ruandu, Burundij, Malavi, Mozambik i Južnoafričku republiku, a prikupljena  je iskustva i saznanja pretočio u knjige i fotografije te sve putem multimedijalnog predavanja predstavio i vukovarskoj publici. 

Govoreći o zanimljivostima prikupljenim na brojnim putovanjima, Rostuhar je naglasio kako su putovanja i teška, ali i zanimljiva. –Trudim se raditi zanimljive priče koje obrađuju ljude, kulture, dokumentirali smo razne običaje od derviša u Sudanu, pustinje u Egiptu do plemena u Etiopiji, Keniji i Tanzaniji. Uz zanimljive priče imali smo i humanitarni projekt kojim smo pokušavali pronaći udruge i ljude koji se u tim zemljama bave rješavanjem određenih problema na neki pametan i pošten način pa smo i prikupljali donacije za njih i na taj način povezivali ljude-pojasnio je Rostuhar.

Šarolika publika

Sa svojim je multimedijalnim predavanjem Davor Rostuhar posjetio 40-ak hrvatskih gradova, predavanja drži po školama, knjižnicama i drugim ustanovama, a govoreći o publici ističe kako nema dobne granice za ljubitelje različitih kultura. –Moja je publika stvarno šarolika od  najmlađe djece koja tek počinju čitati knjige  do umirovljenika, svi imaju neki svoj interes čitati i razgledavati ono što zabilježim na tim putovanjima-ističe Rostuhar.  

U sklopu Mjeseca knjige

Rostuhar je autor četiriju knjiga te brojnih reportaža i članaka, a osnivač je Kluba za ekspedicionizam i kulturu. Multimedijalno predavanje “Motociklom do Zanzibara” održano je  u sklopu aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige, potvrdila je za naš radio  Vlatka Surma Szabo ravnateljica knjižnice ističući da su posjetitelji uz zanimljivo predavanje mogli dobiti i besplatno godišnje učlanjenje u gradsku knjižnicu, a sve u sklopu aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige. 

Pročitano 1783 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI