Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Sjećanje na pad Vukovara i u Strasbourgu

Panorama Vukovara Panorama Vukovara Foto: Robert Rac

Objavljeni su rezultati natječaja za najbolji esej na temu "Vukovar - europska poruka mira"

 Stručni žiri u sastavu Vesne Orešković, Višnje Starešine i Ante Nazora izabrao je pobjednike natječaja za najbolji esej na temu "Vukovar - europska poruka mira" i najboljim je ocijenjen rad Lare Manojlović iz Gimnazije Karlovac.

Ivan Kos, učenik zagrebačke Gimnazije Lucijana Vranjanina osvojio je drugo mjesto dok je treće mjesto dijele Lora Skuban iz Gimnazije Vukovar i Valentina Draženović iz srednje škola Glina. Stručni je žiri odlučio dodijeliti i posebna priznanja autorima dvaju radova koji su zbog svoje kvalitete zaslužili biti dodatno izdvojeni pa su tako posebna priznanja osvojili Matea Jurčević iz vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića i Dino Mlinarić, učenik Škole za medicinske sestre Vrapče

 Natječaj za najbolji esej su raspisali zastupnici Davor Ivo Stier i Bernd Posselt. Ukupno je na natječaj pristiglo 164 rada učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz čitave Hrvatske, a nagrađeni će srednjoškolci, u pratnji roditelja i profesora imati priliku nazočiti prvom obilježavanju obljetnice pada Vukovara u Europskom parlamentu u Strasbourgu jer upravo tim povodom zastupnici Stier i Posselt organiziraju izložbu fotografija "Vukovar - europska poruka mira".

Pročitano 2289 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI