Ispiši ovu stranicu

Večeras otvorenje 3. sezone Ljetnog kina u Vinkovcima

Vinkovci Vinkovci Foto: Arhiva HRV

Večeras u dvorištu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, s početkom u 21.00 sat, prikazivanjem filma „Dajem im godinu“ započinje 3. sezona Ljetnog kina. 

Riječ je o projekt ove ustanove kojim se želi obogatiti ponuda kulturnih događanja u gradu na Bosutu u ljetnim mjesecima.

Prva sezona Ljetnog kina je održana 2012. godine u sklopu tradicionalnog Ljeta u Knjižnici. Obilježili su je filmovi SKIG-a (Studio kreativnih ideja Gunja), izbor filmova s Festivala dokumentarnog rock filma, film Helene Sablić Tomić, ali i filmovi vinkovačkog novinara Antuna Smajića i Udruge navijača Ultras Vinkovci.

Uspjeh prve sezone Ljetnoga kina potaknuo je na planiranje i realizaciju druge. Ljetno kino je otvorio meksički dugometražni dokumentarac  redatelja Pedra Gonzales-Rubia Na more!, a  zatvorio ga je rumunjski film „Ako mi se fućka, fućkam“ kojim je ujedno i najavljen Vukovar film festival.

U slučaju kiše filmovi će se prikazivati na Dječjem odjelu Knjižnice.  U utorak 5. kolovoza 2014. neće biti projekcije jer je praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ponesite deke, dekice i druge sjedalice jer je kino na travi.  Korisna bi mogla biti i zaštita protiv komaraca. Kokice su besplatne, a dozvoljeno je unošenje osvježavajućih napitaka. 

Pročitano 1395 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac