Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U tijeku završne pripreme za 49. Vinkovačke jeseni

Očekuje se preko 8.000 sudionika Očekuje se preko 8.000 sudionika Foto: J. Vrdoljak

Završne pripreme za 49. Vinkovačke jeseni koje se održavaju od 12. do 21. rujna su pri kraju, a u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić na konferenciji za  novinare u Vinkovcima.

I ove godine u okviru manifestacije će se održati preko 50 različitih priredbi, kaže Karlić dodajući kako se očekuje preko 8000 sudionika.

Samo u nedjeljnom mimohodu sudjelovat će 3500 folkloraša. Najveća novina je  izmještanje Folklornih večeri na Trg bana Šokčevića u Pješačku zonu, gdje se ove godine održavaju sve priredbe 49. izdanja manifestacije.Također se planira Šokačke divane, koji se održavaju nakon Svečanog otvorenja u petak 19. rujna, organizirati za manji broj uzvanika, njih do 1000, na nekom od posebno uređenih slavonskih stanova u gradu Vinkovcima.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković, pozivao je sve koji žele biti dio programa manifestacije da im se jave kako bi sve sadržaje na vrijeme uvrstili u promotivne materijale koje će posjetiteljima, kojih se i ove godine u gradu na Bosutu očekuje preko 100.000, dijeliti na info štandu u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Vinkovaca“. Generalni sponzor ovogodišnjih Jeseni je Privredna banka Zagreb.

 

Pročitano 1445 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI