Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Ljetno kino u Gunji

SKIG-ovci na jednoj od svojih radionica SKIG-ovci na jednoj od svojih radionica Foto: HRV

Mladi filmaši okupili se i ove godine u Gunji

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“u Gunji prošle je subote počelo ljetno kino pod nazivom Novo kino Osmijeh koje organizira  ljubiteljima filma već dobro poznati Studio kreativnih ideja Gunja. S obzirom na posljedice poplave nije bilo jednostavno organizirati ovogodišnju školu filma u Gunji koja ja doslovno potopljena kada je 17. svibnja rijeka Sava probila nasip, ali to nije omelo organizatore da pripreme i niz projekcija, ali i različite programe za sudionike, pojasnio je za HRV Josip Krunić, predsjednik Studija kreativnih ideja Gunja.

-Na ljetnoj školi filma u Gunji sudjeluje 25 sudionika iz cijele Hrvatske i s obzirom da ni Gunjanci ne spavaju u svojim kućama, nije im baš bilo jednostavno organizirati smještaj ove godine. Ipak, smjestili smo se na katu škole gdje spavamo i montiramo filmove, a hranimo se organizirano u Gunji i kako se tko snađe-navodi Krunić. Poplava se sasvim prirodno, nametnula i kao glavna tema filma koji rade ovih dana. –Mi smo ianče uvijek radili igrani film, ali ove godine zbog poplave radimo dokumentarni film na temu poplave i obnove same Gunje.  Mladi filmaši po cijeli dan obilaze Gunju i snimaju radove, a zatim ih krajem dana montiramo-kaže Krunić.

Film o Gunji bit će premijerno prikazan na Ljetnom kinu u srijedu, 13.kolovoza u 21 sat. Do tada svaku večer prikazuju se popularni dugometražni filmovi hrvatske i inozemne produkcije

Pročitano 1975 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI