Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Za nagradu LUX, tri filma s 8.VFF-a

Sudionici promocije nagrada Sudionici promocije nagrada Foto: J. Vrdoljak

Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji s Vukovar film festivalom organizirao je druženje na terasi hotela Lav u Vukovaru povodom promocije filmske nagrade LUX.

Po riječima voditeljice odnosa s javnošću u Uredu za informiranje EU u Hrvatskoj Andree Čović Vidović, ovu nagradu Europski parlament dodjeljuje od 2007. godine za postignuća u kinematografiji s namjerom usmjeravanja pažnje na javnu raspravu o Europskoj uniji i njezinim politikama, te daje potpora širenju europskih (ko)produkcija.

Ove godine među deset konkurenata za Nagradu LUX u 2014. godini čak su tri filma s 8. Vukovar film festivala: „Čuda" Alice Rohrwachera, „Križni put" Dietricha Brueggemanna i „Bijeli Bog" Kornela Mundrucza. Direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić izrazio je zadovoljstvo što je vukovarski festival kroz promociju Dana Nagrade LUX dobio još jedan sadržaj, ali i potvrdu svoje kvalitete.

Promociji nagrade LUX nazočili su i zamjenica gradonačelnika Marija Budimir, ravnateljice Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić i Hrvatskog doma Vukovar Ivanka Miličić, te istaknuti sudionici 8. VFF-a. 

Pročitano 1472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI