Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Pun kofer prijateljstva

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Smotra dječjeg stvaralaštva

Svečanim programom u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima sinoć  je otvorena 19. Smotra dječjega stvaralaštva Saveza društava Naša djeca Hrvatske na kojoj će se tijekom ovoga vikenda, različitim likovnim, glazbenim i scenskim izričajima predstaviti više od 600 djece iz 28 društava iz cijele Hrvatske. Otvarajući smotru predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Aida Salihagić-Kadić podsjetila je da je prva smotra održana 1993. godine i od tada „iz godine u godinu svjedočimo novim biserima dječjega stvaralaštva, novim idejama i novim prijateljstvima“.

Pozdravne riječi djeci i njihovim voditeljima uputio je u ime domaćina smotre predsjednik Društva Naša djeca Vinkovci Mario Perković posebno istaknuvši da će ovogodišnja smotra biti obilježena humanitarnom akcijom Pun kofer prijateljstva tijekom koje će biti prikupljene osnovne stvari za svaku priliku za 140 djece s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije. Stvari će biti u putnoj torbi uručene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta s nakanom da im ta putna torba s osnovnim stvarima olakša život tijekom mijenjanja adresa do obnove njihovih domova i povratka kućama. Humanitarnu akciju Pun kofer prijateljstva  zajednički su organizirali Društvo „Naša djeca“ Vinkovci i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske djeluje od 1950. i okuplja 96 osnovnih društava u gradovima i općinama diljem Hrvatske kojima je cilj rad na promociji i zagovaranju dječjih prava, provođenje raznovrsnih i besplatnih aktivnosti s djecom te pružanje podrške i pomoći djeci i roditeljima u razvoju i odgoju djece.

Pročitano 2460 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI