Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Tiha noć u Vukovaru

Učenici oko adventskog vijenca Učenici oko adventskog vijenca Foto: A. Lovric

Upaljena i četvrta svijeća

Najbolji vukovarski srednjoškolci Katarina Jakubec, Luka Namačinski, Antonio Krizmanić i Leon Kovačev upalili su večeras četvrtu adventsku svijeću na adventskom vijencu u crkvi svetih Filipa i Jakova. Paljenju svijeće prethodio je već tradicionalni koncert Tiha noć u Vukovaru koji će HRT emitirati u svom programu na Badnjak, 24. prosinca.

-I ove 17. Vukovarske adventske svečanosti završavaju paljenjem četvrte svijeće koju smatramo simbolom našeg grada jer pripada mladosti. To su tradicionalno najbolji učenici koji su se svojim radom i zalaganjem izdvojili među svojim vršnjacima –pojasnila je Ruža Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar.

Prigodne božićne skladbe izvodili su brojni poznati izvođači hrvatske glazbene scene među kojima su Viktorija Kulišić, Marija Husar, Đani Stipaničev, Šima Jovanovac i mnogi drugi. Koncert su svojom nazočnošću uveličali uz crkvene velikodostojnike i predstavnici lokalne i regionalne samouprave te brojni Vukovarci koji su ispunili crkvu svetih Filipa i Jakova.

Koncert Tiha noć u Vukovaru održan je u sklopu 17. Vukovarskih adventskih svečanosti koje organiziraju Gradski muzej Vukovar, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar i franjevački samostan u Vukovaru uz potporu Ministarstva kulture RH, Ministarstva turizma,  Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. 

Pročitano 2947 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI