NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

Akcija prikupljanja knjiga za školu u Račinovcima

Humanitarna akcija "Knjiga za sve" Humanitarna akcija "Knjiga za sve" Foto: Arhiva

Udruga studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku (SGFOS) i NC Lions Club 'Kuna' Osijek organiziraju i pozivaju vas na priključivanje akciji prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u Osnovnoj školi 'Ivana Filipovića' u Račinovcima pod nazivom „Knjiga za sve“.

Akcija obuhvaća literaturu primjerenu osnovnoškolskom uzrastu, ali i sve ostale knjige koje će biti darovane Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Prikupljanje knjiga započinje u srijedu 7. siječnja i traje sve do subote 17. siječnja kada je u poslijepodnevnim satima predviđeno druženje i zatvaranje akcije uz Gužvu u 16-tercu i prigodni domjenak.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji knjige mogu donijeti u prostore Građevinskog fakulteta na adresama Crkvena ulica 21 i Drinska ulica 16a, te u prostore novog i starog Studenskog doma, u za to predviđene kutije.

Prostor knjižnice Osnovne škole Ivan Filipović u Račinovcima pretrpio je teško razaranje u prošlogodišnjoj svibanjskoj poplavi. Ovom humanitarnom akcijom organizatori žele pripomoći obnovi knjižnične građe i skrenuti pozornost na važnost literature iz opusa školske lektire za obrazovanja učenika o vrijednosti književnih djela, kao i poticanja mladih da zavole čitanje putem kojeg usvajaju i određene estetske i moralne vrijednosti.

Pročitano 1685 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija