Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Akcija prikupljanja knjiga za školu u Račinovcima

Humanitarna akcija "Knjiga za sve" Humanitarna akcija "Knjiga za sve" Foto: Arhiva

Udruga studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku (SGFOS) i NC Lions Club 'Kuna' Osijek organiziraju i pozivaju vas na priključivanje akciji prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u Osnovnoj školi 'Ivana Filipovića' u Račinovcima pod nazivom „Knjiga za sve“.

Akcija obuhvaća literaturu primjerenu osnovnoškolskom uzrastu, ali i sve ostale knjige koje će biti darovane Općinskoj narodnoj knjižnici Drenovci i Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Prikupljanje knjiga započinje u srijedu 7. siječnja i traje sve do subote 17. siječnja kada je u poslijepodnevnim satima predviđeno druženje i zatvaranje akcije uz Gužvu u 16-tercu i prigodni domjenak.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji knjige mogu donijeti u prostore Građevinskog fakulteta na adresama Crkvena ulica 21 i Drinska ulica 16a, te u prostore novog i starog Studenskog doma, u za to predviđene kutije.

Prostor knjižnice Osnovne škole Ivan Filipović u Račinovcima pretrpio je teško razaranje u prošlogodišnjoj svibanjskoj poplavi. Ovom humanitarnom akcijom organizatori žele pripomoći obnovi knjižnične građe i skrenuti pozornost na važnost literature iz opusa školske lektire za obrazovanja učenika o vrijednosti književnih djela, kao i poticanja mladih da zavole čitanje putem kojeg usvajaju i određene estetske i moralne vrijednosti.

Pročitano 2077 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI