Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Održan jubilarni 10. Bonofest

Bonofest 2015. Bonofest 2015. Foto: Valerija Lozančić

U crkvi sv. Filipa i jakova u Vukovaru održan je jubilarni 10. Bonofest, festival duhovne glazbe, pod geslom "Bogu na slavu".

Festival je započeo radionicama pripremljenim za same sudionike festivala, u kojima su mladi mogli učiti o pisanju teksta, glazbe i aranžmana, te o samoj interpretaciji pjesama. Radionice su vodili glazbeni profesionalci: Marija i Ivana Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić i Josipa Dević.

Bonofest je ove godine održan u dva dijela, prvom koji je upriličen u pastoralnom centru sv. Bone, gdje su mladi predstavili svoj rad na području duhovne glazbe kroz pjesme koje su prošle na natječaju. Nastupili su Sonja Agata Bišćan, Ivana Sataj i Vis Sv. Antuna iz Bjelovara, Vis David iz Knina, Andreja Opačak, Elma Burnić, Benedikt iz Osijeka, Igor Begić i mladi iz župe sv. Terezije Avilske iz Požega, Vis Sv. Rok iz Virovitice, Donato Predovan, Zoran Horanjak i Vis Damjan iz Vukovara.

Drugi dio festivalske večeri održan je u crkvi sv. Filipa i Jakova uz pratnju Bonofestovog benda, gdje je predstavljeno 18 novih duhovnih skladbi. Nastupili su fra Marin Karačić, Stjepan Lach, Adrijana Baković, Alan Hržica i Sementa Rajhart, Zvonimir Kalić, Zbor Izvor, Mario Brkić, Vis Mihovil, Trinity, Mia Kordić, Đuro Ravenščak, Željka Marinović, Petra Antolić, Goran Bošković, Posvećene osobe „Mir i dobro“, Dominiks, Emanuel, Ivana i Marija Husar.

Ovogodišnji Bonofest održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Zagreba i Grada Vukovara.

Pročitano 2224 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI