Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Radojka Šverko emotivnim koncertom razgalila srca Vukovaraca

Radojka Šverko na koncertu u Vukovaru Radojka Šverko na koncertu u Vukovaru Foto: Dražen Bočkaj

Hrvatska glazbena diva Radojka Šverko nastupila je na koncertu u Hrvatskom domu Vukovar pred publikom koja je svaku pjesmu ispraćala bogatim pljeskom i ovacijama, a ona im se odužila druženjem i potpisivanjem albuma nakon nastupa.

U okviru Vukovarskih adventskih svečanosti Radojka Šverko po prvi je put nastupila u Vukovaru nakon Domovinskog rata i posebnim repertoarom koji je uključivao bogat presjek njezine glazbene, kazališne i filmske karijere oduševila je publiku koja je više od dva sata pljeskom i ovacijama ispraćala svaku od pjesama, a uz osebujan nastup Šverko se našalila s publikom i pričala anegdote iz svakodnevnog života dokazujući kako je za nju karijera nešto što se odnosi na novac i bogatstvo, a svo bogatstvo, kako je rekla, nosi u srcu i svojoj domovini.

'Mogla sam živjeti u bilo kojoj svjetskoj metropoli, nastupala sam diljem svijeta, osvajala nagrade, ali moj dom je ono za što sam se odlučila i ponosna sam na svaki trenutak svoga života', rekla je na pozornici poznata glazbenica.

Repertoarom koji je uključivao domoljubne, sakralne, zabavne i inozemne hitove, ulomke iz kazališnih mjuzikala i filmskih tema, doslovce je oduševila publiku, a nakon nastupa za Hrvatski radio Vukovar izjavila je kako je ovaj trenutak dugo čekala. Otkrila nam je i kako je u Vukovaru već bila, ali u privatnom posjetu jer se htjela suočiti sa stradanjima ovoga grada i ljudi, zato je i ovaj koncert za nju bio posebno emotivan.

'Ljudi trebaju opraštati, sve je to ljudski i razumno, ali neke se stvari ne mogu i ne smiju nikada zaboraviti. Ja sam odavno odlučila da nikada neću prijeći granicu. Nikada. Nadam se da razumijete što sam htjela poručiti ovim, jer i ja sam čovjek i neke stvari jednostavno ne mogu niti zaboraviti niti oprostiti', poručila je vidno emotivna Šverko.

Pročitano 2837 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI