Ispiši ovu stranicu

Europska diploma i skulptura izložene u dvorcu Eltz

Ružu Marić s diplomom i košaricom dočekala je i kolegica Mirela Hutinec Ružu Marić s diplomom i košaricom dočekala je i kolegica Mirela Hutinec Milan Paun

Europska muzejska nagrada Silleto priznanje je Gradskome muzeju Vukovar za njegovu uključenost u kulturni život Vukovara i tome što je poput feniksa iz pepela obnovljen nakona razaranja u ratu, izjavila je ravnateljica muzeja Ruža Marić po povratku u Vukovar.

Marić je pokazala diplomu o dobijenoj nagradi na natjecanju za Europski muzej godine i umjetničku skulpturu košarice te dodala kako muzej ne čine zgrade i izlošci, nego prvenstveno ljudi i njihove priče.

Glavnu nagradu, muzejski Oscar, dobio je Muzej povijesti Židova u Varšavi, a Gradski muzej Vukovar dobio je prvu od triju drugih nagrada. 

U vukovarskome izaslanstvu osim Ruže Marić u Španjolskoj su bili Zdenka Predrijevac, predstojnica Konzervatorskoga odjela, i Nikolina Jelavić, dizajenirca stalnoga muzejskoga postava.

Predrijevac je rekla kako je ovo priznanje svim zaposlenicima muzeja i svima onima koji su godinama radili na obnovi i izradi postava, a predsjednik Upravnoga vijeća muzeja Dražen Živić da je Gradski muzej odavna ponos Vukovara, sada Hrvatske i Europe. Muzealcima je čestitala i nekadašnja ravnateljica muzeja i bivša gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan budući da su do priznanja stigli dugotrajnim upornim radom u čemu najviše zasluga ima Ruža Marić. 

U dvorcu Eltz vukovarske muzealce dočekali su zaposlenici muzeja, predstavnici institucija i ustanova kulture, zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Marija Budimir, predstavnici udruga i mnogi znatiželjnici. 

Pročitano 1338 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun