Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima započeo prvi 'Advent Slavonije i Srijema'

Ilustracija Ilustracija Arhiva

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u pješačkoj zoni u središtu grada, u Vinkovcima je započeo prvi Advent Slavonije i Srijema, manifestacija u sklopu koje će se do 23. prosinca, uz neizostavno paljenje svijeća na adventskom vijencu, održati niz kulturnih, vjerskih i gospodarskih događanja primjerenih Adventu ili Došašću.

Prvu svijeću na vijencu zapalili su Alen Ferbežar, član vinkovačke Zajednice "Vjera i svjetlost", koja okuplja osobe s intelektualnim poteškočama u razvoju, i glumica Anja Šovagović-Despot. Sve okupljene građane i vijenac blagoslovio je župnik vinkovačke Župe sv. Vinka Pallottija, pater Ilija Sudar.

Pozdravljajući okupljene Vinkovčane, gradonačelnik Mladen Karlić pozvao je sugrađane da u vrijeme do Božića "daruju jedni druge, a poglavito nemoćne i slabije koji su u potrebi" poručivši kako samo zajedništvom svih njegovih građana Vinkovci mogu postati još ljepšom u ugodnijom sredinom za život.

Voditeljica Turističke agencije "Polet" iz Vinkovaca, koja je uz Grad Vinkovce organizator Adventa Slavonije i Srijema, Lidija Martinković istaknula je kako će sadržaj manifestacije imati hrvatske i katoličke temelje te će objediniti sva događanja koja su tradicionalna u adventsko vrijeme u Vinkovcima.

Božićne pjesme izveli su potom članovi Mještovitog zbora Župe sv. Vinka Pallottija.

U sklopu Adventa Slavonije i Srijema, još jučer je u uličnom izlogu hotela "Slavonija" izložena najveća božićna čestitika u Hrvatskoj od oko 12 četvornih metara koju je izradilo 690 učenika vinkovačke Osnovne škole Antuna Gustava Matoša. Oni su tako građanima Hrvatske željeli čestitati nadolazeći blagdan i pozvati ih na Advent Slavonije i Srijema u Vinkovcima.

(Hina)

Pročitano 2738 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI