Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

HKGD Dunav upriličilo koncert 'Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku'

Tamburaški orkestar i folklorni ansambl HKGD Dunav Vukovar Tamburaški orkestar i folklorni ansambl HKGD Dunav Vukovar Foto: Dražen Bočkaj

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav iz Vukovara upriličilo je svečani godišnji koncert „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“ u povodu 149 godina djelovanja i ususret obilježavanju Dana grada Vukovara na kojem su kao posebni gosti nastupili KUD Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca.

Na samom početku koncerta publici je predstavljen i tamburaški orkestar Društva, koji je oduševio izvedbama u kojima su se kao gosti pridružili i poznati glazbenik, producent i njegovatelj tradicijske glazbe i kulture Antun Nikolić Tuca iz Osijeka na primu, te Adam Svirčević iz Županje na gajdama. Prvi je to veliki tamburaški orkestar nakon dugo godina u našem gradu, a po riječima Daria Hegeduša, voditelja orkestra, punih su se godinu dana pripremali i orkestar danas broji oko 20 članova.

U programu su nastupili i folklorni pjevački zbor, mlađa i starija dječja skupina, folklorni ansambl HKGD Dunav, kao i gosti KUD-a iz Kaštel Kambelovca sa svojim mandolinskim ansamblom.
Program koncerta uredio je Zlatko Hegeduš, a izvođače su pripremile Marija Ams, Marijana Hegeduš, Ana Mrgan i Marina Kos.

- U petak nam dolaze gosti iz Švicarske, pa ćemo upriličiti još jedan zajednički koncert, a već u subotu nastupamo u izravnom prijenosu emisije „Lijepom našom“ koju će HRT emitirati iz Vukovara kao humanitarni koncert za obnovu vukovarskog Vodotornnja, naglasio je Zlatko Hegeduš, voditelj Društva, te dodao kako se „Dunavaši“ već polako pripremaju i za jubilarnu 150. godišnjicu postojanja koju će obilježiti sljedeće godine.

Koncert je održan u okviru obilježavanja Dana grada Vukovara, a nazočnima se po završetku koncerta obratila u ime Grada pročelnica za kulturu i turizam Marina Sekulić koja je pohvalila rad Društva i njegovanje tradicijske kulture u Vukovaru, poželjevši im još puno uspješnih nastupa diljem domovine i svijeta.

Pročitano 2213 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI