Ispiši ovu stranicu

KUD Kolo Vukovar iznenađenje vukovarskog Korza

Korzo okupio veliki broj sugrađana Korzo okupio veliki broj sugrađana Foto: R.Rac

Ljeto 2016. u Vukovaru će obilježiti inicijativa kojom se želi vratiti dio staroga sjaja našeg grada - "Čekam te na vukovarskom Korzu". 

Po sedmi puta u okviru Ljeta u Vukovaru organizirana je manifestacija "Čekam te na vukovarskom Korzu" koji je i ovoga puta okupio veliki broj posjetitelja, ali i obrtnika, ugostitelja, udruga, vinarija, OPG-ova, a posjetiteljima je omogućena i vožnja fijakerom.

Podsjećamo kako je inicijativu na Facebooku prošle godine pokrenuo naš sugrađanin Vanja Vidaković, a njegovoj su se ideji da se društvenom životu Vukovara vrati dio starog sjaja podržali gradska uprava i Turistička zajednica grada Vukovara. 


Korzo-2

-Drago mi je da smo i ove godine uspjeli. Ideja je uistinu puno i veseli me što svaki puta okupimo sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja - rekao nam je Vanja Vidaković, dodajući kako će vukovarski Korzo potrajati do kraja Ljeta u Vukovaru, a u planu je potencijalna organizacija vukovarskog Korza i u vrijeme Adventa.

Korzo-3

Na novinarski upit hoće li se u budućnosti pokušati oživjeti i Korzo u gradskoj četvrti Borovo naselje, koji je prije Domovinskog rata također bio na glasu kao popularno okupljalište naših sugrađana kod kojih je imao reputaciju mjesta s najboljom zabavom, Vidaković odgovara potvrdno, naglašavajući kako im je želja oživjeti sve atraktivnije gradske lokacije i "izvući" ljude iz njihovih domova.

Korzo-4

Posjetitelje vukovarskog Korza iznenadili su i članovi KUD-a Kolo Vukovar, koji su se nenajavljeni i bez nošnji pojavili među posjetiteljima te zaplesali splet slavonskih kola.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić je naglasila kako je ovo sadržaj koji je zasigurno oživio turističku scenu grada na Dunavu.

Korzo-5

- Dokaz tomu su i turisti koji su u Vukovar pristali s kruzerom te su prošetali vukovarskim Korzom,  razgledali štandove izlagača i uživali u šarolikosti ponude i proizvoda koji su za njih krajnje egzotični - kaže pročelnica Sekulić.

Vidaković je zaključio kako naš Korzo nije spektakl, a to ne treba ni biti.

Korzo-6

- Trebao bi biti mjesto gdje ćete prošetati s vašim obiteljima, zabaviti se, družiti se i zajedno s nama graditi priču o ovoj zanimljivoj tradiciji Vukovara. Kao i uvijek, dočekat ćemo vas vinom i langošicama, mnoštvom šarenih domaćih proizvoda i našim iskrenim osmjesima - rekao je Vidaković.

Vukovarski Korzo organizira se svake subote od 19 do 22 sata. 

Pročitano 3904 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac