NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)
Marija Molnar

Marija Molnar

Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:31

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježen 1.471 novi slučaj zaraze koronavirusom od 8773 testiranih, a umrlo je 40 osoba, priopćeno je iz Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Srijeda, 12 Svibanj 2021 10:59

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglima jutros do 8 sati, , u posljednja 24 sata imamo  51 novopozitivnu osobu na COVID-19, od kojih je 49 pozitivno na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenom testu. Riječ je o 25 osoba iz Vinkovaca, devet iz Vukovara, troje iz Vođinaca, po dvije osobe iz Bošnjaka i Nijemaca, te po jednoj osobi iz Županje, Cerne, Borova, Ivankova, Nuštra, Otoka, Retkovaca, Starih Jankovaca, Tordinaca i Tovarnika. Preminulih osoba od posljedica COVIDA-19 nema. 

Srijeda, 12 Svibanj 2021 10:57

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 425 uzoraka od kojih je 90 bilo pozitivno na koronavirus, priopćeno je iz tamošnjeg županijskog Stožera civilne zaštite.

Srijeda, 12 Svibanj 2021 09:05

Pokrenuta je nova nacionalna mreža stručnjaka, znanstvenika i organizacija civilnog društva koja će istražiti obrazovne nejednakosti u Hrvatskoj, od predškolskog do visokog obrazovanja, s ciljem donošenja preporuka za njihovo otklanjanje. Mreža se okuplja pod nazivom Tematska mreža Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima u sklopu projekta kojeg vodi Institut za razvoj obrazovanja, a sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. U okviru rada mreže, koju čini tim od 25 stručnjaka iz 10 organizacija, provest će se četiri znanstvena istraživanja o obrazovnim nejednakostima, izradit će se preporuke za oblikovanje novih javnih politika koje bi umanjile obrazovne nejednakosti i održat će se strukturirani dijalog s dionicima i nadležnim institucijama u Hrvatskoj o predloženim mjerama, priopćeno je iz Instituta za razvoj obrazovanja.

Utorak, 11 Svibanj 2021 15:19

Jučer, 10. svibnja oko 16,35 sati u Hercegovačkoj ulici u Iloku, uslijed nekontroliranog paljenja biljnog otpada u blizini nenastanjene obiteljske kuće, vlasništvo 77-godišnjaka, izbio je požar koji je zahvatio fasadu spomenute kuće. Djelatnici JVP Ilok ugasili su požar. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Utorak, 11 Svibanj 2021 15:13

Na dječjem igralištu na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu Naselju  postavljeno je novo i moderno igralo – tzv. zip line te nesmrzavajuća vanjska slavina za vodu. Igralište je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom te suradnicima.

Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 12:15

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići provodi program Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara. Riječ je o izvaninstitucionalnom programu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju i djeci iz disfunkcionalnih obitelji kojim se nastoji na vrijeme doprinijeti njihovom pravilnom rastu i razvoju te socijalizaciji.

Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 18:31

U današnjoj emisiji Pozor-govori žena!, govorimo o obilježenom Svjetskom danu borbe protiv raka jajnika – 8.svibnju, tijeku provedbe programa zapošljavanja žena u Udruzi žena Vukovar i Europskome domu Vukovar te odbijanju Vlade RH da smanji porez na menstrualne higijenske potrepštine.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija