NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)
Ponedjeljak, Velj 26 2024
U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru predstavljena je knjiga „Nacionalna sigurnost Republike Hrvatske u 21. stoljeću“. Recenzenti knjige su Ozren Žunec…
U središtu Vukovara otvorena foto izložba "Obrisani s lica zemlje" Istaknuto
Petak, Velj 23 2024
Ispred Grand Hotela u središtu Vukovara otvorena je foto izložba „Obrisani s lica zemlje“. Izložbu organizira Ukrajinska zajednica Republike Hrvatske…
Održana promocija knjige generala Krešimira Ćosića "Između prošlosti i budućnosti" Istaknuto
Četvrtak, Velj 22 2024
U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana je promocija knjige generala Krešimira Ćosića „Između prošlosti i budućnosti“.
Zgrada FINA-e u Vukovaru oslikava se muralom "Crna roda" Istaknuto
Srijeda, Velj 21 2024
Vukovarski umjetnik Dario Krajinović oslikava trenutno zgradu FINA-e u središtu Vukovara. Riječ je o muralu pod nazivom „Crna roda”, a…
Međunarodni je dan materinskoga jezika Istaknuto
Srijeda, Velj 21 2024
Od danas do 17.ožujka odvijaju se razni događaji u okviru Mjeseca hrvatskoga jezika, obrazovne i kulturne manifestacije u organizaciji Instituta…
Ljubica Gligorović Istaknuto
Srijeda, Velj 21 2024
U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci Ljubica Gligorević održala je predavanje Vrijeme korizme – reminiscencije i prakse. 

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija