NAJNOVIJE
Vinkovački proračun za 2021.godinu izvršen u vrijednosti od gotovo 250 milijuna kuna

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca većinom glasova usvojeno je izvješće o izvršenju gradskoga proračuna za 2021. godinu.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 09:54)
Otvorene dvodnevne Antičke filmske večeri u Vinkovcima

U Vinkovcima su sinoć otvorene 10.antičke filmske večeri.

(Srijeda, 17 Kolovoz 2022 07:57)
Vodostaji rijeka blizu povijesnih minimuma

Dugo sušno razdoblje utjecalo je na sve vodostaje na području cijele Hrvatske. Vodostaj rijeke Dunav u Gradu Vukovaru u utorak u dvanaest sati bio je na minus 19 centimetara što prema riječima generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i nije toliko nisko, s obzirom da je povijesno izmjereni minimum više od minus 100 centimetara.

Đurokovića smo zamolili da za Hrvatski radio Vukovar pojasni kakva su predviđanja za sljedećih desetak dana kada je riječ o vodostaju rijeke Dunav, ali i Drave i Save.

- Hidrološka situacija je takva da su nam rijeke u domeni izrazito niskih vodostaja što mogu primijetiti i građani Vukovara. Vodostaj Dunava u Vukovaru je oko minus 19 centimetara što zapravo i nije toliko nisko jer je povijesno zabilježeni minimum više od minus sto. Unatoč tome, vodnost je mala. Kada je riječ o nekim očekivanjima po pitanju vodostaja, za Dunav očekujemo da će kroz idućih desetak dana blago porasti tako da bi se situacija mogla ponešto i oporaviti. Nažalost, situacija sa Savom, Kupom i Dravom i dalje će biti u izrazito niskim vodostajima ali, smatramo da neće biti nekih šteta jer su to ipak rijeke koje imaju neku količinu vodnosti – pojasnio je Đuroković.

Niski vodostaji utječu na ograničenje plovidbe, pritoke podzemnih voda, ali i na riblji fond unutar nekog vodotoka. Đuroković je pojasnio i susreću li se kruzeri i tankovi prilikom dolaska u Vukovar s problemima zbog niskog vodostaja.

- Cijelim tokom Dunava ima manje ili više problema. Postoje uvijek kritične dionice na kojima je otežana plovidba. Nekim dionicama trenutno ne mogu pomoći niti interventne mjere jer je riječ o niskim vodostajima – rekao je Đuroković te uputio poruku građanima.

- Građani trebaju pripaziti. Niski vodostaji privlače građane da se približe sprudovima i vodi, ali treba biti oprezan. Bez obzira što su vodostaji niski, negdje postoje matice i veće dubine koje mogu predstavljati potencijalnu opasnost za građane. Držite se čvrstih sprudova, ne istražujte previše i ne idite predaleko jer za pojedine kupače to može biti opasno – naglasio je Đuroković.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:52)
Hrvatska: 165 novozaraženih i 12 preminulih od posljedica Covida-19

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježeno 165 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 12 osoba.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:41)
Gorivo je pojeftinilo

Gorivo na benzinskim crpkama od danas je jeftinije i to benzin za 11 lipa po litri, a dizel za dvije lipe u odnosu na prošli tjedan.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 13:04)
Provaljeno u automobil u Vukovaru

Tijekom noći 14./15. kolovoza provaljeno je u osobni automobil nizozemskih registracijskih oznaka koji je vlasnica, 30-godišnjakinja iz Vukovara, parkirala ispred kuće u Ulici Sajmište u Vukovaru.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:21)
Zatekli provalnika u svom dvorištu

Vlasnici obiteljske kuće u Rokovcima su 14. kolovoza dojavili policiji da su u dvorištu zatekli nepoznatog muškarca koji je pokušao provaliti balkonska vrata na kući i potom pobjegao.

(Utorak, 16 Kolovoz 2022 12:19)

X Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

X Memorijal vukovarskih zrakoplovaca X Memorijal vukovarskih zrakoplovaca Foto: Kery

Padobranac2Aeroklub Borovo

Na aerodromu u Borovu naselju u organizaciji Aerokluba „Borovo“ održana je manifestacija pod nazivom „X Memorijal vukovarskih zrakoplovaca“ u spomen na branitelje, članove aerokluba poginule u Domovinskom ratu. Program je započeo skokovima šest padobranaca od koji je jedan nosio zastavu grada Vukovara. Potom su vijence položila izaslanstva Ministarstva branitelja, grada Vukovara, predstavnika Aerokluba Borovo te obitelji i rodbina poginulih branitelja. Nazočne su pozdravili predsjednik Aerokluba „Borovo“ Velimir Molnar, dogradonačelnik grada Vukovara Marijan Pavliček i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda Tomislav Josić. Potom su prisutni posjetitelji mogli vidjeti nastup akrobatskih aviona Pilatus i Zlin Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Program se nastavio letovima radio upravljanih modela zrakoplova i natjecanjem motornih pilota u preciznom slijetanju aviona. Aeroklub „Borovo“ broji 20 –ak članova a jedan od razloga je problem sa zemljištem koji koristi klub - Na žalost udruga broji 20-ak članova između ostalog jer imamo i problema sa zemljištem na kojemu se nalazi poletno sletna staza. To zemljište je vlasništvo tvrtke Borovo s kojim ne možemo naći nikako neku suglasnost u najmu tog zemljišta. Sve se to daje na kapaljku. Uspijemo nekako preko svih sila korištenjem dopisa ministarstvima da vrše pritisak na Borovo da bi nam omogućili rad. Dali su nam ove godine od travnja do 15. rujna ugovor o najmu s tim da smo morali tražiti produženje ugovora radi toga što nismo u stanju završiti sve manifestacije koje su predviđene za ovu godinu kao što je i ova manifestacija. Sad smo produžili ugovor do kraja listopada. Jar ako nemamo ugovor s vlasnikom zemljišta onda nam aerodrom nije registriran i ne možemo ga koristiti – rekao je predsjednik Aerokluba „Borovo“ Velimir Molnar te naveo neke od ovogodišnje aktivnosti kluba - Ove godine je održan padobranski kup državnosti na kojemu je sudjelovalo 11 ekipa iz Hrvatske, BiH i Srbije. Imali smo i Zmajadu za školsku djecu a sudjelovali smo s avionima i padobrancima na drugim manifestacijama u Hrvatskoj – zaključio je Molnar.

Pročitano 1270 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija