Ispiši ovu stranicu

Vukovarska gimnastičarka Monika Zovko odlična na državnom prvenstvu

Monika Zovko Monika Zovko Foto: GK Vukovar

U sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku od 20. do 22. studenoga održano je državno prvenstvo i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici.

U petak 20. studenog održano je  29. Ekipno i pojedinačnog prvenstvo Hrvatske za sve kategorije. Gimnastički klub Vukovar imao je jednu, ali vrijednu, predstavnicu Moniku Zovko. Monika se natjecala u vrhunskom A programu, stala uz najuspješnije gimnastičarke Hrvatske i predstavljala naš grad i klub.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, u vrlo jakoj konkurenciji, Monika se  natjecala u kategoriji mlađe juniorke, pojedinačno u dvije discipline,  nastupila je na tlu i preskoku. Na tlu je Monika osvojila 6. mjesto, a na preskoku 3. mjesto i okitila se brončanom medaljom. Moniki je ovo prva osvojena medalja u vrhunskom A programu.Maja Kell i Ela Vojtkiv

U subotu 21.studenog održana je 20. Završnica KUPA Hrvatske u B programu. Uz Moniku Zovko nastupile su Maja Kell i Ela Vojtkiv. Maji i Eli je ovo prvi nastup na Završnici B programa, a natjecale su se u višeboju u kategoriji juniorke. Maja Kell je osvojila 16., a Ela Vojtkiv 18. mjesto.

Monika se natjecala u kategoriji mlađe juniorke,  u disciplini višeboj, osvojila je 1. mjesto u jakoj i brojnoj konkurenciji i potvrdila prošlogodišnju titulu prvakinje u istoj kategoriji. U 2018. godini Monika je bila najuspješnija kadetkinja, a u 2019. i 2020. godini najuspješnija mlađa juniorka Hrvatske u B programu.

Navedeni rezultati dokaz su kvalitetnog i kontinuiranog rada Monike i trenerskog tima, kao i razlog velikog zadovoljstva uprave GK Vukovar.

Pročitano 685 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI