NAJNOVIJE
Ministar unutarnjih poslova najavio mogućnost popuštanja epidemioloških mjera od 1. lipnja

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u četvrtak na sjednici Vlade moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 16:18)
Preventivno edukativna akcija "Sigurno na dva kotača"

Postaje granične policije Županja, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, provest će preventivno edukativnu akciju  „Sigurno na dva kotača“, u subotu, 15. svibnja 2021. godine - izvijestili su iz PU Vukovarsko-srijemske. 

Program započinje u 8,30 sati u Županji, na glavnom gradskom trgu, gdje će biti izložbeni prostor bicikala, biciklističke i moto opreme i sa besplatnim promidžbenim materijalima (reflektirajući prsluci, reflektirajuće žabice za žbice bicikla, privjesak za ključeve i letci sa preporukama za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama).

Policijski službenici i članovi biciklističkih i moto klubova družit će se s građanima na izložbenom prostoru te održati prigodnu edukaciju o najkorisnijim savjetima za sigurnu vožnju za vozače dvokotačnih vozila.

Oko 10 sati zajednička karavana biciklista, mopedista i motorista, predvođena  policijskim službenicima na biciklima, zaputit će se do Babine Grede. U Babinoj Gredi, u ulici Vladimira Nazora, od 11 sati, karavana će se, uz okrijepu, također družiti s građanima i provesti kratku edukaciju o prometnoj sigurnosti vozača bicikala, mopeda i motorista.

Oko 11,40 sati karavana će se iz Babine Grede zaputiti u smjeru Cerne, u kojoj će ih nešto prije 13 sati dočekati građani i vozači bicikala, motora i mopeda koji će se priključiti akciji.

U Cerni, na parkiralištu kod mosta, od 12,45 sati predviđeno je druženje i edukacija građana. Iz Cerne karavana oko 13,20 sati kreće putem za Županju.

Kako bi zajednički ukazali na nužnost bavljenja sportom, makar i rekreativno, PGP Županja poziva vozače bicikala, motora i mopeda da se pridruže karavani „Sigurno na dva kotača“. Uz druženje i preventivni program, uvjereni smo kako će etapni prelazak 47 kilometara proći i brže nego uobičajeno.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:26)
Županjac prevaren pri kupovini informatičkog artikla

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je jučer, 12. svibnja 2021. godine, 19-godišnji Županjac u službenim prostorijama Postaje granične policije u Županji podnio kaznenu prijavu, jer je oštećen na prijevaran način.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:23)
Božinović: Hrvatska prva u EU uspješno testirala sustav digitalnih zelenih potvrda

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je l u četvrtak kako je Hrvatska prva članica Europske unije koja je uspješno obavila pilot testiranje sustava digitalnih zelenih potvrda, tzv. covid putovnica.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 14:09)
Svečana sjednica povodom Dana nacionalnih manjina VSŽ

U Palači Srijem u Vukovaru je povodom Dana nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, održana svečana sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 13:30)
Nastavlja se izgradnja pročišćavača otpadnih voda

Ugovor o izvođenju radova za dovršetak izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Vukovara generalnom je zastupniku izvođača radova tvrtke Gis Aqua Draženu Miličiću uručio direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov. Pročiščavač otpadnih voda gradi se u okviru projekta  Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara čiji je cilj projekta poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Vukovar.  U okviru ovog projekta koji se provodi na području grada Vukovara te općina Borovo, Bogdanovci i Trpinja,  riješena je problematika dijela vodoopskrbe i odvodnje, optimizirana su rješenja za opskrbu dovoljnih količina pitke vode odgovarajuće kvalitete te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s osnovnim ciljem zaštite zdravstvenog stanja i poboljšanja uvjeta života postojećih i novopriključenih stanovnika na projektnom području te općenito zaštite okoliša.

Projekt je vrijedan gotovo 362 milijuna kuna, a financira se iz europskih fondova 70 posto, Vlada RH sudjeluje s 12 posto koliko i Hrvatske vode, dok jedinice lokalne samouprave sufinanciraju 4 posto. 

- Natječaj ukupne procijenjene vrijednosti bio je 65 milijuna kuna za dovršetak uređaja. Ponuda i trenutna vrijednost ugovorenih radova je gotovo 71 milijun i ukupna vrijednost uređaja pri dovršetku će biti 140 milijuna kuna. Nadam se da ćemo do kraja financijskog razdoblja i rokovima koje imamo,  a to je 20 mjeseci za komplet uređaj s probnim radom i 14 mjeseci za samu izgradnju, držati se rokova i uspjeti sve napraviti - istaknuo je Dario Tišov, direktor Vodovoda grada Vukovara tijekom svečanosti uručenja ugovora u vukovarskoj gradskoj vijećnici .

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Skupštine Vodovoda grada Vukovara Ivan Penava podsjetio je da će grad i građani izgradnjom postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda dobiti jednu dodanu vrijednost.

- Prije svega dodanu vrijednost u ekološkom smislu kvalitetne obrade otpadnih voda i u tome vidim najveću korist kako za građane tako i za okoliš: Budući da se nalazimo na rijeci Dunav korist je i za sve gradove i države koje se nalaze u dunavskom slivu. Ta korist je za sve nas indikativna, dobra jer naravno da svi još posebno  imamo i tu emociju prema Dunavu kao najvećoj hrvatskoj ali i europskoj rijeci - rekao je Penava, a zamjenik direktora vodno gospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama  Mario Spajić naglasio kvalitetniju vodnu uslugu za građane.

- Bitno je reći da Hrvatska ovim projektom čini jedan veliki korak ka ispunjavanju EU direktiva. Građani Vukovara dobivaju kvaliteniju vodnu uslugu, preko 114 km cjevovoda će biti što izgrađeno što rekonsturirano, 950 novih priključaka na vodu,  preko 8400 prtiključaka na sustav odvodnje, izgradit će se uređaj sa 42 100 ekvivalent stanovnika…Znamo da je osim kućanstava na sustav javne odvodnje priključeno i gospodarstvo, tako da će taj uređaj   zasigurno imati veliku ulogu u zaštiti okoliša i prirode – istaknuo je Spajić.

Uručenju ugovora nazočio je i načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun

.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 12:49)
Predstavljen EU projekt rastem – Razvoj STEM-a u Vukovaru

Mirovnoj grupi mladih “Dunav” iz Vukovara, kao nositelju projekta, odobren je ESF projekt u okviru poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a” u iznosu od 2,7 milijuna kuna, pod nazivom “raSTEM- Razvoj STEM-a u Vukovaru” i u 100% iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 12:12)

Kaštela uspješnija u obje utakmice

Enna Vukovar - Kaštela Enna Vukovar - Kaštela Foto: Kery

Enna Vukovar – Kaštela 1:3

Proteklog vikenda odbojkašice Enne Vukovar i Kaštele odigrale su dvije utakmice. U subotu su odigrale utakmicu redovitog 13. kola, a u nedjelju kup utakmicu.

U četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog odbojkaškog kupa Snježane Ušić odigrane u nedjelju, odbojkašice Enne Vukovar na svom su terenu ugostile Kaštelu. Pobijedila je Kaštela 3:1. Rezultat po setovima: 12:25, 25:23, 9:25, 20:25. Međutim, sredinom četvrtog seta, kod rezultata 1:2 u setovima Enna Vukovar je imala veliku prednost koju nije uspjela sačuvati i doći do 5 seta. – Prokockali smo šansu u četvrtom setu, vodili smo 13:7, na kraju je završilo 25:20, mislim da je to prevelika razlika. Ekipa Kaštele je puno kvalitetnija od nas, ali ipak mislim da smo imali šansu barem ući u peti set – rekla je trenerica ŽOK Enne Vukovar Ivana Džamarija - Enna Vukovar je igrala bez jedne od najboljih igračica Jelene Ćirić – Nećemo biti kompletni do kraja sezone, to mi je najveći problem. Naša najbolja igračica Jelena Ćirić iz osobnih razloga neće igrati, praktički smo hendikepirani do kraja sezone. Prijelazni rok je prošao tako da ne možemo nikoga dovesti i to je taj kadar koji će do kraja sezone igrati – rekla je Džamarija.

Kaštela se pobjedom plasirala u polufinale kupa, o utakmici trener Zoran Grgantov kaže: Obzirom na ne igranje Ćirić koja je vrlo važna karika domaćina, mislim da smo trebali odigrati malo kvalitetnije i stabilnije. Dva seta, prvi i treći smo odigrali dobro, onako kako treba odigrati, a u druga dva seta je bilo previše grešaka, previše laganih lopti koje smo davali protivničkoj ekipi. Na sreću, uspjeli smo se u tom četvrtom setu iz velikog rezultatskog zaostatka nekako primiriti i stabilizirati i na kraju dobiti taj set. U svakom slučaju puno bolje nego da smo išli u rulet petog seta – rekao je Grgantov. U ostalim susretima Mladost je pobijedila Split, Rijeka je bila bolja od Olimpika, a Osijek i Marina Kaštela igraju u srijedu 3. veljače.Enna Vukovar Kaštela4

Enna Vukovar – Kaštela 0:3

U subotu, 30. siječnja Enna Vukovar i Kaštela odigrale su prvenstvenu utakmicu 13. kola. Uspješnija je bila Kaštela pobijedivši 3:0. Enna Vukovar parirala je samo u prvom setu kada je bilo 26:28. Druga dva seta pripala su Kašteli 14:25, 14:25.  

-Imamo veliki hendikep što se tiče ne igranja Jelene Ćirić. Nemamo širinu klupe, praktički Sanja prvi puta igra utakmice. Teško da ćemo se moći boriti s tim ekipama koje su u vrhu tablice. Ja se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu barem rasti i da ćemo rješavati utakmice s ekipama koje su ispod nas – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Džamarija.

- Prvi set je bio malo tijesan, došli smo s puta pa to mogu opravdati tom činjenicom, ali opet smo na jedvite jade taj prvi set dobili i nakon toga smo dva seta odigrali malo kvalitetnije i zasluženo pobijedili – rekao je trener Kaštele Zoran Grgantov.Enna Vukovar Kaštela3

Enna Vukovar – Osijek 0:3

U srijedu 27. siječnja zaostalu utakmicu 9. kola odigrale su Enna Vukovar i Osijek. U neizvjesnoj utakmici bolje su bile gošće pobijedivši 0:3. Po setovima 22:25, 21:25, 17:25. Ovo je bio neočekivani poraz odbojkašica Enne Vukovar o čemu trenerica Ivana Džamarija kaže – Osijek je bio zadnja utakmica Jelene Ćirić. Loše smo odigrali, loše smo ušli u utakmicu. To nam je bila četvrta utakmica u nizu i šesta utakmica u 15 dana tako da smo imali dosta utakmica za redom. Ekipa Osijeka je puno kvalitetnije odigrala tu utakmicu i uzela sva tri boda - rekla je Džamarija.

Poredak:

 1. Mladost 37

 2. Marina Kaštela 35

 3. Kaštela 33

 4. Osijek 23

 5. Enna Vukovar 22

 6. Dinamo 20

 7. Brda 18

 8. Split 15

 9. Rijeka CO 14

 10. Dubrovnik 13

 11. Poreč 3

 12. Olimpik 1Enna Vukovar Kaštela2

Parovi 14. kola 6. i 7. veljače 2021.: Osijek – Dinamo, Rijeka CO – Brda, Olimpik – Split, Marina kaštela – Enna Vukovar, Kaštela – Mladost, Dubrovnik – Poreč.

Odbojkašice Enne Vukovar odlaze na teško gostovanje kod drugoplasirane Marine Kaštele. Teško se mogu očekivati bodovi – To će biti izuzetno teško, Marina Kaštela je po meni jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, ali dat ćemo svoj maksimum barem za pripremu utakmice koja nam slijedi protiv Olimpika – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Džamarija.Enna Vukovar Kaštela6  

Pročitano 256 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija