Ispiši ovu stranicu

Kaštela uspješnija u obje utakmice

Enna Vukovar - Kaštela Enna Vukovar - Kaštela Foto: Kery

Enna Vukovar – Kaštela 1:3

Proteklog vikenda odbojkašice Enne Vukovar i Kaštele odigrale su dvije utakmice. U subotu su odigrale utakmicu redovitog 13. kola, a u nedjelju kup utakmicu.

U četvrtfinalnoj utakmici Hrvatskog odbojkaškog kupa Snježane Ušić odigrane u nedjelju, odbojkašice Enne Vukovar na svom su terenu ugostile Kaštelu. Pobijedila je Kaštela 3:1. Rezultat po setovima: 12:25, 25:23, 9:25, 20:25. Međutim, sredinom četvrtog seta, kod rezultata 1:2 u setovima Enna Vukovar je imala veliku prednost koju nije uspjela sačuvati i doći do 5 seta. – Prokockali smo šansu u četvrtom setu, vodili smo 13:7, na kraju je završilo 25:20, mislim da je to prevelika razlika. Ekipa Kaštele je puno kvalitetnija od nas, ali ipak mislim da smo imali šansu barem ući u peti set – rekla je trenerica ŽOK Enne Vukovar Ivana Džamarija - Enna Vukovar je igrala bez jedne od najboljih igračica Jelene Ćirić – Nećemo biti kompletni do kraja sezone, to mi je najveći problem. Naša najbolja igračica Jelena Ćirić iz osobnih razloga neće igrati, praktički smo hendikepirani do kraja sezone. Prijelazni rok je prošao tako da ne možemo nikoga dovesti i to je taj kadar koji će do kraja sezone igrati – rekla je Džamarija.

Kaštela se pobjedom plasirala u polufinale kupa, o utakmici trener Zoran Grgantov kaže: Obzirom na ne igranje Ćirić koja je vrlo važna karika domaćina, mislim da smo trebali odigrati malo kvalitetnije i stabilnije. Dva seta, prvi i treći smo odigrali dobro, onako kako treba odigrati, a u druga dva seta je bilo previše grešaka, previše laganih lopti koje smo davali protivničkoj ekipi. Na sreću, uspjeli smo se u tom četvrtom setu iz velikog rezultatskog zaostatka nekako primiriti i stabilizirati i na kraju dobiti taj set. U svakom slučaju puno bolje nego da smo išli u rulet petog seta – rekao je Grgantov. U ostalim susretima Mladost je pobijedila Split, Rijeka je bila bolja od Olimpika, a Osijek i Marina Kaštela igraju u srijedu 3. veljače.Enna Vukovar Kaštela4

Enna Vukovar – Kaštela 0:3

U subotu, 30. siječnja Enna Vukovar i Kaštela odigrale su prvenstvenu utakmicu 13. kola. Uspješnija je bila Kaštela pobijedivši 3:0. Enna Vukovar parirala je samo u prvom setu kada je bilo 26:28. Druga dva seta pripala su Kašteli 14:25, 14:25.  

-Imamo veliki hendikep što se tiče ne igranja Jelene Ćirić. Nemamo širinu klupe, praktički Sanja prvi puta igra utakmice. Teško da ćemo se moći boriti s tim ekipama koje su u vrhu tablice. Ja se nadam da ćemo iz utakmice u utakmicu barem rasti i da ćemo rješavati utakmice s ekipama koje su ispod nas – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Džamarija.

- Prvi set je bio malo tijesan, došli smo s puta pa to mogu opravdati tom činjenicom, ali opet smo na jedvite jade taj prvi set dobili i nakon toga smo dva seta odigrali malo kvalitetnije i zasluženo pobijedili – rekao je trener Kaštele Zoran Grgantov.Enna Vukovar Kaštela3

Enna Vukovar – Osijek 0:3

U srijedu 27. siječnja zaostalu utakmicu 9. kola odigrale su Enna Vukovar i Osijek. U neizvjesnoj utakmici bolje su bile gošće pobijedivši 0:3. Po setovima 22:25, 21:25, 17:25. Ovo je bio neočekivani poraz odbojkašica Enne Vukovar o čemu trenerica Ivana Džamarija kaže – Osijek je bio zadnja utakmica Jelene Ćirić. Loše smo odigrali, loše smo ušli u utakmicu. To nam je bila četvrta utakmica u nizu i šesta utakmica u 15 dana tako da smo imali dosta utakmica za redom. Ekipa Osijeka je puno kvalitetnije odigrala tu utakmicu i uzela sva tri boda - rekla je Džamarija.

Poredak:

  1. Mladost 37

  2. Marina Kaštela 35

  3. Kaštela 33

  4. Osijek 23

  5. Enna Vukovar 22

  6. Dinamo 20

  7. Brda 18

  8. Split 15

  9. Rijeka CO 14

  10. Dubrovnik 13

  11. Poreč 3

  12. Olimpik 1Enna Vukovar Kaštela2

Parovi 14. kola 6. i 7. veljače 2021.: Osijek – Dinamo, Rijeka CO – Brda, Olimpik – Split, Marina kaštela – Enna Vukovar, Kaštela – Mladost, Dubrovnik – Poreč.

Odbojkašice Enne Vukovar odlaze na teško gostovanje kod drugoplasirane Marine Kaštele. Teško se mogu očekivati bodovi – To će biti izuzetno teško, Marina Kaštela je po meni jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, ali dat ćemo svoj maksimum barem za pripremu utakmice koja nam slijedi protiv Olimpika – rekla je trenerica Enne Vukovar Ivana Džamarija.Enna Vukovar Kaštela6  

Pročitano 828 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI